Grožnjan: Gradit će se hotel u Bastiji

Grožnjanski načelnik Rino Duniš pored kompleksa Bastia
Grožnjanski načelnik Rino Duniš pored kompleksa Bastia

Tri važna projekta za budućnost grada umjetnika, nadaleko poznatog po bogatom kulturnom programu, priprema Općina Grožnjan u suradnji s Istarskom županijom i Ministarstvom kulture, koji su proglašeni prioritetnima za Vladu Republike Hrvatske.

Prvi je otvaranje hotela s četiri zvjezdice i 25 soba u sadašnjem kompleksu Bastia u centru tog srednjovjekovnog gradića i zaštićenog spomenika kulture, drugi je temeljita obnova 15-ak kuća koje u zakupu od Općine ima Hrvatska glazbena mladež, a treći je gradnja novog polivalentnog centra, multimedijalnog prostora za održavanje koncerata, izložbi, kongresa i radionica polaznika tečajeva HGM-a.

Za sve tri investicije ove će se godine pripremati projektna dokumentacija, da bi se 2014. predali zahtjevi za financiranje prema fondovima Europske unije.

- Grožnjan ima mnoge kulturne projekte, ali bojimo se stagnacije. Limitirani smo, nema novih izgrađenih četvornih metara, što se niti ne smije, jer je cijeli gradić spomenik kulture.

Da bi opstao, mora dobiti nove sadržaje, koji će sezonu kulturnih manifestacija proširiti na 365 dana. To je jedini put da bismo se nastavili razvijati, a time i potaknuli ostale privatne inicijative u turizmu, objasnio je općinski načelnik Rino Duniš. (T. KOCIJANČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter