Grožnjan: Duniš imenovan ravnateljem PKC-a

Rino Duniš (T. KOCIJANČIĆ)
Rino Duniš (T. KOCIJANČIĆ)

Bivši grožnjanski načelnik Rino Duniš imenovan je za ravnatelja Polivalentnog kulturnog centra Grožnjan. Mandat će mu početi 1. lipnja i trajat će četiri godine. Tako je odlučilo Općinsko vijeće, pri čemu su "protiv" glasala samo dva vijećnika - nezavisni Gracijano Kert, koji je bio i jedini Dunišov protukandidat te SDP-ovac Danijel Damijani. Kert je najavio da će iskoristiti mogućnost žalbe na takav ishod javnog natječaja.

Predsjednica vijeća Sabina Sorčić Prodan vijećnicima je skrenula pažnju da je povjerenstvo za provedbu natječaja predložilo Duniša nakon što je jedino s njim obavilo razgovor. Drugi kandidat, inženjer za pomorski promet zaposlen u Uredu za obranu Pazin, nije uzet u obzir jer, po mišljenju povjerenstva, nije udovoljio uvjetima natječaja, odnosno ima višu, a ne visoku stručnu spremu, nije obavljao poslove iz oblasti kulture i njegov je predloženi program rada ustanove ocijenjen šturim i proglašen nevaljanim.

Ni Duniš nema visoku stručnu spremu, već samo srednju (suradnik u odgojno-obrazovnom procesu), ali je njegova kandidatura prihvaćena prema izmijenjenom statutu Centra, u kojemu stoji da je iznimka moguća u slučaju priznatih stručnjaka na području kulture, uz desetogodišnji radni staž.

Vijećnici su izglasali i stavljanje izvan snage odluke o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Centra, čime će Duniš prestati obavljati tu funkciju 21. veljače. Sorčić Prodan je kazala da smatraju da će činjenicom da ravnatelj započinje s radom tek 1. lipnja uštedjeti, a njegov raniji angažman na projektima obnove Završja i organizacije jazz koncerta nije potreban. Istom je prigodom odlučeno i da prestaje postojati Upravno vijeće Centra, u kojemu su bili donačelnica Sanja Biloslav kao predsjednica te vijećnik Edo Pincin i pročelnica općinske uprave Valerija Dešković Mirosav. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter