Grmljavinsko nevrijeme na sjeverozapadu Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poslijepodnevnim satima došlo je do razvoja jakih oblaka nad sjeverozapadom Istre koji su u sjevernoj struji zahvaćali glavninom Novigrad i Poreč te se širili dalje prema otvorenom moru. Bilo je jačih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, a najintenzivnije je bilo na području Brtonigle i Novigrada.

U Brtonigli su pala 32 mm kiše, Novigradu 21 mm, dok je u Livadama i Oprtlju palo po 17 mm kiše. Do 5 mm kiše palo je uglavnom na području od Rovinja do Poreča, dok je ostatak Istre ostao uglavnom suh ili su pale tek zanemarive količine kiše.

Temperature zraka bile su znatno niže nego proteklih dana, a najviše dnevne vrijednosti kretale su se između 25 i 27°C. Podsjetimo, prije dva dana maksimalne dnevne temperature zraka u Istri su dosegle 35, a ponegdje čak i 36°C. Osim nižih temperatura, zapuhao je i osvježavajući istočnjak i bura, uglavnom umjerene jačine, piše Istramet.

I iduća 3 do 4 dana donose nam oblačnije i svježije vrijeme uz temperature zraka slične današnjima ili čak još malo niže. Bura će ojačati na umjerenu do jaku, posebice na istoku i jugu Istre.

Kiše će ipak biti znatno manje nego li je to izgledalo proteklih dana. Uz buru i niže temperature zraka, tek ponegdje i povremeno valja očekivati lokalne pljuskove i grmljavinu.


Podijeli: Facebook Twiter