Gradski bazen na Valkanama do 2016. godine?

(S.ZRINIĆ-TERLEVIĆ)
(S.ZRINIĆ-TERLEVIĆ)

Koordinacija klubova i udruga za izgradnju bazena sastala se u početkom tjedna u prostorijama DDI-ja u Puli. Sastanku predstavnika klubova vodenih sportova s područja grada Pule i okolice, Udruge cerebralne paralize Istarske županije, Društva distrofičara Istre i HVIDRA-e Pula, pridružila i dogradonačelnica Elena Puh-Belci kao voditeljica projekta izgradnje bazena ispred Grada Pule. Puh-Belci izvijestila je prisutne da je odabrana lokacija za izgradnju bazena na Valkanama te da se očekuje da će prostorni plan Valkana biti usvojen na Gradskom vijeću Pule sredinom svibnja 2014.
 
Sudionici sastanka usvojili su prijedlog terminskog plana izgradnje bazena prema kojem bi radovi na izgradnji bazena trebali započeti u rujnu 2015. godine, a gradnja bi trebala trajati zaključno s prosincem 2016. Već u siječnju 2017. planira se da bazen bude otvoren za javnost. Prvi koraci koji slijede su prikupljanje podataka o trenutnom članstvu klubova i udruga, kao i njihovim specifičnim potrebama, zatim snimanje potrebe šire (nesportske) javnosti u Puli i okolici kao ulaznih parametara u buduću studiju održivosti bazenskog kompleksa. 
 
- Već ove jeseni krenulo bi se s raspisivanjem natječaja za idejno rješenje bazena i planske dokumentacije. Slijedeći radni sastanak koordinacije planiran je već krajem travnja, izvijestio nas je ukratko sa sastanka Gordan Krčelić, predsjednik Plivačkog kluba Arena iz Pule te predstavnik koordinacije klubova i udruga za izgradnju bazena. (S. Z. T.)
 

Podijeli: Facebook Twiter