Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04
Nagrade i priznanja tradicionalno se dodjeljuju na Dan Grada Pule (N. LAZAREVIĆ)

Građani predlažu osobe za javna gradska priznanja

Objavljeno: 11.01.2017 | 22:18 Zadnja izmjena: 11.01.2017 | 22:18 0 komentara

U petak 13. siječnja ističe rok za dostavu prijedloga kandidata kojima bi se kao istaknutim i zaslužnim osobama uručila javna priznanja Grada Pule u 2017. godini. Gradski Odbor za dodjelu nagrada i priznanja uputila je javni poziv svim građanima i pravnim osobama s prebivalištem ili sjedištem u Puli da dostave svoje prijedloge početkom prosinca prošle godine, no ukoliko to nisu učinili, a imaju na umu nekog kandidata, mogu to učiniti još do kraja tjedna.

Četiri priznanja

Javna priznanja Grada Pule su Nagrada Grada Pule, Grb Grada Pule, Povelja Grada Pule, Povelja Počasni građanin Grada Pule. Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule. Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2016. godini. Povelja Grada Pule dodjeljuje se pravnim osobama: trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Obrazložiti prijedlog

Povelja Počasni građanin Grada Pule dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici grada Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Predlagatelji moraju potpisati svoj Prijedlog kandidata, obrazložiti ga i po mogućnosti popratiti dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose na adresu Grada Pule, Odboru za dodjelu nagrada i drugih priznanja, Forum broj 1. (P. SOFTIĆ)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik