Građani odbijaju platiti račun Monte Giru

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

"Nisam Monte Giru platila radove, ne namjeravam ih platiti kasnije, na rate ili nekako treće. Zapravo ne namjeravam račun na tih 1.750 kuna platiti ikad", riječi su Danijele Družeta, jedne od onih sugrađana koji su prilikom proširenja gradskog groblja u Puli kupili grobno mjesto.

Družeta je i jedna od građana koji su jučer nazvali našu redakciju revoltirani zbog radova koje je na novim grobnim mjestima izvela tvrtka Monte Giro bez da se savjetuje s vlasnicima tih mjesta.

Riječ je o izradi betonskih okvira koji su, po riječima direktora Monte Gira Darka Buršića, bili nužni jer su na novom groblju dali dozvolu za ukapanja odmah po dobivanju uporabne dozvole, a da se tek raskopana zemlja još uvijek nije bila slegla.

Ti su okviri bili potrebni da se novi grobovi ne bi urušavali i da ne bi cijela ta polja bila neuredna. Buršić je ustvrdio i da bi vlasnici to trebali kad-tad napraviti, ali je u dogovoru s Nadzornim odborom odlučeno da se ne dozvoli da to svatko radi za sebe, već da te radove ugovori Monte Giro pa da ujedno garantira kvalitetu izvedenih radova.

To što je po grobnom mjestu zaračunat iznos od 1.750 kuna s PDV-om, odnosno za 400-tinjak mjesta gotovo 700 tisuća kuna, direktor pojašnjava važećim cjenikom koji je na snazi već 12 godina, no upravo je to bio jedan od razloga za nezadovoljstvo korisnika. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter