Gradit će se igrališta na Vidikovcu i Pragrandeu

 Na Vidikovcu igralište na površini od 2 tisuće kvadrata  (Danilo MEMEDOVIĆ)
Na Vidikovcu igralište na površini od 2 tisuće kvadrata (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ovogodišnji Program izgradnje u gradskom proračunu vrijedan je 111,5 milijuna kuna, od čega je izgradnja kapitalnih objekata i komunalne infrastrukture vrijedna 40,6 milijuna kuna, a Program gradnje komunalne infrastrukture planiran je u iznosu od 37,5 milijuna kuna. U posljednjem iznosu obuhvaćena je izgradnja dva multifunkcionalna sportska igrališta, jednog na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta na površini od 2 tisuće kvadrata te drugog na Pragrandeu.
 
Nova rasvjeta na igralištima
 
O preuređenju površine većoj od dvije tisuće četvornih metara na Vidikovcu govori se već gotovo tri godine. No, čini se da bi 2017. konačno mogla najvišem pulskom naselju ponuditi igralište koje bi trebalo zadovoljiti sve sportsko-rekreacijske afinitete građana.
 
- Grad Pula aktivno nastavlja s obogaćivanjem gradskih lokacija rekreativnim i sportskim sadržajima da bi građani imali dodatne mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom. U tom kontekstu značajno je navesti kako će ove godine započeti izgradnja dva multifunkcionalna sportska igrališta, na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta na površini od 2 tisuće metara četvornih te na području Pragrandea na površini od 1.500 kvadrata, pojašnjavaju iz gradske uprave.
 
Kako ističu iz Grada Pule, za multifunkcionalno sportsko igralište na Vidikovcu izrađena je projektna dokumentacija i, najvažnije, ishodovana građevinska dozvola, a vrijednost investicije procjenjuje se na 1,35 milijuna kuna.
 
- Na igralištu će biti objedinjeno igralište za mali nogomet, rukomet i košarku, pješačka staza, fitness zona sa spravama za vježbu na otvorenom (street workout) te boćalište. Nadalje, posadit će se biljni materijal, opremiti prostor urbanom opremom (klupice i koševi za otpatke) i osigurati rasvjeta u prostoru, otkrivaju iz Grada Pule.
 
Na području Pragrandea, pak, namjerava se urediti park podijeljen na tematske cjeline za sve generacije, odnosno zona za odmor, rekreaciju i druženje. U tom smislu planira se hortikulturno uređenje područja te obogaćivanje svim sadržajima koji bi obuhvatili šetnice, dječja igrališta, fitness zone i ostale sadržaje. S obzirom da je područje Pragrandea, zbog kanala Pragrande, uslijed jačih padalina pod štetnim utjecajem djelovanja oborinskih voda, Grad je već ranije naručio izradu geodetskog situacijskog plana kompletne zone kao podlogu za projektiranje zahvata u prostoru, građevina i dodatnih sadržaja koji bi se u toj zoni nalazili. Plan je dostavljen Hrvatskim vodama radi daljnje analize proračunavanja voda koje se zadržavaju.
 
Slijedi javna nabava
 
- Za multifunkcionalno igralište na području Pragrandea, čija se vrijednost procjenjuje na 1,65 milijuna kuna, također je izrađena projektna dokumentacija te je ishodovana građevinska dozvola. Multifunkcionalno igralište sastojat će se od igrališta za mali nogomet/rukomet i košarku te će se postaviti rasvjeta, posaditi biljni materijal, odnosno sve opremiti urbanom opremom (klupe i koševi za otpatke). Osim toga, izgradit će se pristupna prometnica do igrališta u dužini od oko 115 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u procijenjenoj vrijednosti od 600 tisuća kuna. Početak radova za oba multifunkcionalna igrališta bit će definiran nakon provedbe javne nabave, otkrivaju iz Grada Pule.
 
Iz gradske uprave navode da osluškuju potrebe građana i, sukladno tome, planiraju aktivnosti kako bi sugrađanima omogućili kvalitetne nove sadržaje na području grada. (Goran ROJNIĆ)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter