Gradit će dječji vrtić u naselju Vrećari

Lorena Blašković umjesto Andree Černjula
Lorena Blašković umjesto Andree Černjula

Podnošenjem ovog izvješća ispunjavam obvezu izvješćivanja predstavničkog tijela Općine Sveta Nedjelja za razdoblje siječanj - prosinac 2015. godine, a time posredno i njenih građana o provedenim aktivnostima koje sam kao nositelj izvršne vlasti u navedenom izvještajnom razdoblju poduzimao, rekao je na preksinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Gianvlado Klarić.

Izvješće gradonačelnika vijećnici su jednoglasno usvojili. Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno i izvješće ostvarenja proračuna za proteklu godinu iz kojeg proizlazi da su ostvareni prihodi od 10,6 milijuna kuna, a rashodi su iznosili 10,9 milijuna. I u ovom izvještajnom razdoblju moglo se nastaviti s praćenjem potreba i preuzetih obveza od predškolskog odgoja, obrazovanja, vatrogastva, programa zaštite zdravlja, socijalne skrbi kulture i sporta. Smatra se pozitivnim i činjenica da je sadašnje Općinsko vijeće i načelnik, preuzelo općinu s gubicima od 6,1 milijun kuna, te se ostvarenje proračuna tumači kao ogroman korak naprijed. Posebno je istaknuto kako se socijalnim programom nastavilo pratiti potrebe najugroženijih građana plaćajući im troškove električne energije i vode, troškove odvoza komunalnog otpada i stanarine. Dodijeljen je i znatan broj drugih pomoći.

Davor Škrtić je ispred trgovačkog društva Eurokonzalting iz Pule vijećnicima prezentirao projekt plana ukupnog razvoja Općine Sveta Nedelja (PUR), za razdoblje od 2016/20. Iz plana je vidljivo da je prvi veliki projekt s čijim se početkom realizacije računa već ove godine, gradnja dječjeg vrtića u naselju Vrećari. Škrtić je u polusatnoj prezentaciji istaknuo i sve mogućnosti razvoja na polju kulture, sporta, turizma, infrastrukture, poduzetništva, te pojasnio mogućnosti dobivanja do čak 80 posto investicija za pojedine projekte, iz sredstava EU fondova.

Mandatna komisija izvijestila je vijećnike da je Andrea Černjul (IDS) podnio ostavku na mjesto vijećnika, te je Lorena Blašković prisegnula kao nova vijećnica. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter