Gradi se kanalizacija Trviža

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

U tijeku su radovi na rekonstrukciji dionice ceste Katun Trviški - Trviž i odvojka Stari put u Trvižu, izvijestio ja pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Dodaje kako se usporedno s obnovom ceste u njenom trupu gradi razdjelni sustav oborinske i sanitarne kanalizacije, a Istarski vodovod d.o.o. iz Buzeta, uz sustav odvodnje izgradit će novi vodovodni ogranak.

Izvođač radova je Ekspert gradnja d.o.o. iz Buzeta, a vrijednost svih radova iznosi dva milijuna kuna, bez PDV-a. Završetak radova, nažalost, ovisi o vremenskim prilikama, ali trebali bi se okončati početkom veljače 2015. godine. Budući da će se kroz sve ovo vrijeme promet prema Trvižu, Kašćergi i Zamasku odvijati zaobilazno, uz privremenu prometnu signalizaciju, Krulčić moli sugrađane, a pogotovo one koji putuju tim krajem da se strpe dok završe radovi i da se, ponajprije zbog vlastite sigurnosti, pridržavaju privremene prometne signalizacije.

- Grad Pazin je sustavnim ulaganjima tijekom zadnjih 20 godina velika sredstva ugradio pod zemlju, a to se danas višestruko vraća našim građanima kroz jedan sigurniji način života i u razdobljima s iznimno velikim količinama oborina, dodaje Krulčić.

Prije nekoliko dana puštena je u probni rad rasvjeta u ulici Šime Kurelića, kod rotora prema Poreču. Radi se ekološkoj rasvjeti, pojašnjava Krulčić, koja predstavlja svojevrsni pilot projekt kojeg nakon ovoga očekuje nastavak kako bi Pazin u cijelosti dobio kvalitetnu javnu rasvjetu. Hrvatske ceste d.o.o. iz  Zagreba investitori su ovog zahvata čija je vrijednost 850 tisuća, bez PDV-a, a izvođač je pazinski Vladimir Gortan d.d..

Postavljeno je ukupno 28 LED svjetiljki koje štede energiju više od konvencionalnih. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter