Grad Pula Puljanci otpisao 1,5 milijuna kuna

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U periodu od 19. lipnja do 24. srpnja pulski gradonačelnik Boris Miletić donio je ukupno 50 akata.

Gradonačelnik je nadalje, u dva slučaja prihvatio, a u dva odbio, plan financijskog i operativnog restrukturiranja dužnika u postupku predstečajne nagodbe. Grad je tako dužniku Puljanci d.d., prema navedenom planu, otpisao 1,5 milijuna kuna sveukupnih utvrđenih tražbina, odnosno 56,7 posto u odnosu na sveukupno prijavljene tražbine Grada Pule.

Povjerenstvo za predstečajne nagodbe sjednicu je održalo 2. srpnja te utvrdilo da je dana 23. prosinca 2013. godine Grad Pula prijavio tražbinu u ukupnom iznosu od 2,7 milijuna kuna. Planom je predloženo da se obveze prema Gradu Puli namire na način da se kamate otpišu u cijelosti u ukupnom iznosu od 364 tisuće kuna te da se otpiše 50 posto glavnice u ukupnom iznosu od 1,1 milijuna kuna, dok bi isplata preostalog dijela utvrđene glavnice u ukupnom iznosu od 1,1 milijun kuna bila namirena u pet obroka od po 235,5 tisuća kuna s dospijećima do kraja mjeseca rujna od 2015. godine do 2019. godine.

Nagodbu u istim postupcima gradonačelnik nije prihvatio za tvrtku TRP i Info Tisak d.o.o.

Gradonačelnik je nadalje donio odluku, o kojoj će odlučivati Gradsko vijeće, da se nekretnina (pašnjak) površine 100 metara kvadratnih isključi iz statusa javnog dobra u općoj upotrebi, i uknjiži pravo vlasništva na nekretnini u korist Grada Pule. Pašnjak se nalazi uz Japodsku ulicu, na području MO-a Monvidal, u naravi predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište uz javnu cestu, izvan koridora prometnice te, sukladno pravomoćnoj lokacijskoj dozvoli, čini sastavni dio građevne čestice čiji vlasnik ima interes za kupnju. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter