Grad Pazin zadužuje se za 1,75 milijuna kuna

Pazinski trg, ilustracija (arhiva)
Pazinski trg, ilustracija (arhiva)

Gradski vijećnici odlučili su o zaduživanju Grada Pazina kod jedne komercijalne banke u iznosu od 1,75 milijuna kuna, a kredit će se koristiti za dovršetak izgradnje i opremanje Školsko-gradske sportske dvorane odnosno za naknadne radove, nepredviđene troškovnikom.

To su izmicanje niskonaponskog kabela iz područja zone zahvata, nabava i postavljanje brtvenih traka i sustava za odimljavanje, novi protupožarno-evakuacijski izlaz, protupožarna zaštita čelične krovne konstrukcije, nabava vrata svjetlarnika i izvedba VDP betona.

Donijeta je odluka o osnivanju Poslovne zone Lešće, površine 11 hektara, smještene uz državnu cestu Baderna-Pazin-čvor Rogovići, u blizini Istarskog ipsilona i regionalne željezničke pruge Lupoglav-Pula. Zona će biti namijenjena proizvođačima energije iz obnovljivih izvora, obrtničkim djelatnostima i uslugama te trgovini i skladištenju.

Uz ove osnovne djelatnosti, na površinama poslovne namjene moći će se razvijati i druge djelatnosti, kao prateće ili u funkciji osnovne djelatnosti, ali na taj način da se ne ometa proces gospodarske djelatnosti u poslovnoj zoni Lešće. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter