Grad osigurava udžbenike socijalno ugroženima

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, reagirajući na današnju izjavu predsjednika pulskog SDP-a Danijela Ferića da bi gradska uprava trebala barem s dva milijuna kuna, to jest 50 posto, financirati udžbenike za pulske osnovnoškolce, istaknuo je da će Grad Pula i ove godine osigurati besplatne školske udžbenike za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

- Time i dalje, krizi usprkos, zadržava visoki standard socijalne zaštite najugroženijih Puljana. Udžbenici čine samo dio troška cjelokupnog paketa socijalnih mjera Grada Pule u koji se pažljivo planira svaka raspoloživa kuna u proračunu godinu dana unaprijed," kazao je Miletić.

Dodao je da se s obzirom na namjerno iznesenu nepreciznu informaciju predsjednika pulskog SDP-a o dva milijuna kuna Grada Pule utrošenih u druge svrhe kroz godine, ne može oteti dojmu da se radi o namjernoj pogrešci s ciljem pogrešnog informiranja i zavaravanja građana Pule.

- Ferić je kao bivši pročelnik za financije Grada Pule dobro upoznat s financijama Grada i teško je povjeravati da je slučajno išao uspoređivati kruške i jabuke kad je ponudio nerealnu alternativu. A to se jedino može nazvati onim što stvarno jest, jeftinim politikanstvom," zaključio je Miletić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter