Grad maknuo znakove za hotel, tvrdi da su nelegalni

Hotel Villa Vulin je pet zvjezdica dobio u svibnju (M. ANGELINI)
Hotel Villa Vulin je pet zvjezdica dobio u svibnju (M. ANGELINI)

Usred špice sezone gradske su službe jedinom hotelu s pet zvjezdica u Puli Villi Vulin poskidale svu signalizaciju što znači na području čitavog grada nema niti jedne ploče koja bi turiste mogla uputiti do toga butique-hotela. Upravo se stoga ogorčeni vlasnik hotela Vaso Vulin otvorenim pismom obratio pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću tvrdeći da jedino njegov hotel u čitavom gradu nije propisno označen te da mu je stoga ugrožena egzistencija jer ne može normalno poslovati. Istaknuo je da je postavljanje tih znakova, koji su nedavno poskidani, uredno platio prije jedanaest godina.

- Nekim čudnim odlukama Grada Pule u jeku turističke sezone poskidana su sva znakovlja signalizacije za moj objekt. Sada onaj tko nas traži, pogotovo inozemni gosti, jednostavno nema načina pronaći nas, zaslugom ovakvog postupka koji ugrožava i egzistenciju mojih djelatnika, a i sam objekt, a vjerojatno će to biti i tema za turiste koji se već propituju što je ovo, piše između ostalog Vulin.

Vulin navodi da je za svoje znakove sam postavio za što ima i račun u kojem je vidljivo da je postavljeno 39 ploča i 29 stupova te naknadno još nekoliko stupova. To je, navodi, riješio još 2003. i sve po zakonu. Stoga se pita kako je moguće da je sa znakova, za koje je izveo radove, sada samo skinut znak njegovog objekta i na isto mjesto stavljen neki drugi znak te smatra to vandalizmom i otetom imovinom.

Gradske službe na ove optužbe odgovaraju da je Grad, u suradnji s pulskom Turističkom zajednicom, nedavno postavio novu jednoobraznu turističku signalizaciju. Nakon toga uklonili su svu turističku signalizaciju koja nije izrađena i postavljena u skladu s važećim pravilnicima među kojima je i ona za ovaj hotel. Ipak, nisu se izjasnili zašto su na mjesto njegovih znakova postavljeni neki novi.

U Ministarstvu turizma nisu željeli komentirati slučaj već su nas uputili na lokalnu Turističku zajednicu. A da je zapravo u ovom slučaju došlo do kratkog spoja između hotelijera i Grada, tvrdi nam direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj te da signalizacija sigurno nije namjerno skinuta. Međutim, ističe da takav objekt zasigurno u špici sezone zaslužuje imati signalizaciju. (Pišu Barbara BAN i Borka PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter