Gosti zbog lošeg vremena skratili boravak

Ilustracija (J. PREKALJ/arhiva)
Ilustracija (J. PREKALJ/arhiva)

Adriano Palman, direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske, komentirajući dosadašnji tijek turističke sezone veli da je kamping sektor po očekivanju, od otvaranja sezone pa do kraja lipnja, ostvario porast od oko šest posto. Po njegovim podacima to je bilo dovoljno da se amortizira očekivana "srpanjska rupa", kada je kod nekih zabilježen pad od 10 do 15 posto.

Drži da je lošim rezultatima u srpnju dijelom pripomoglo i loše vrijeme. Zbog toga, po njegovom mišljenju, nije bilo otkazivanja dolaska, ali gosti koji su već stigli skraćivali su boravak 2 do 3 dana i prije plana krenuli iz kampa prema kući, planirajući usput posjetiti neku drugu destinaciju.

- Od ovog vikenda očekujemo pojačane dolaske i optimistični smo za glavnu sezonu jer u glavni dio špice sezone ulazimo s tek nekoliko postotaka manje od lani. Uz izvrsne najave, kako za kolovoz, tako za sada i za rujan, izgledno je da će kampovi imati dobru sezonu. Ako nas vrijeme bude služilo, očekujemo da ćemo ponoviti lanjsku godinu. Podsjećam da je lanjska bila rekordna za hrvatske kampove, sa 16,2 milijuna noćenja, i da su u povijesti našeg kampinga bile bolje samo dvije godine, sada već jako daleke 1987. i 1988., odgovorio nam je Palman. (P. GREGOROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter