Golf na Stanciji Grande i dalje na čekanju

Stancija Grande i stara ladanjsku palača (Alen RAKO)
Stancija Grande i stara ladanjsku palača (Alen RAKO)

Od projekta golf igrališta u Stanciji Grande nismo odustali, izjavila je direktorica savudrijske tvrtke Pelagius Ljubica Marfan o projektu, čije pripreme traju već sedam godina, koji je ponovno naišao na ozbiljne prepreke, a nakon što je umaški gradonačelnik Vili Bassanese na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća rekao da je investitor odustao od cijele priče, jer ne želi kupiti dio stare ladanjske palače Ville Cesare, koja je u gradskom vlasništvu.

Marfan veli da je upravo Pelagius lani inicirao raspisivanje natječaja za prodaju dijela te nekretnine, koja bi po planu trebala postati golfska klupska kuća, te da i dalje to žele kupiti, ali nisu mogli pristati na ponuđene uvjete.

K tome, budući da Grad ne želi vratiti uplaćenu natječajnu jamčevinu od 250 tisuća kuna, pravdajući to odustankom od kupnje, Marfan je najavila tužbu za povrat novca.

Stoga konačna realizacija ovog turističkog projekta teškog 700 milijuna kuna, trenutno među najvećima u Istri, koji predviđa novih stotinjak radnih mjesta, hotel visoke kategorije i drugi golf teren s 18 rupa po redu u Savudriji, i dalje nije na vidiku.

Marfan veli da su kod kupnje gradskog dijela ladanjske palače - a radi se o k.č. br. 9/3 k.o. Savudrija, tj. pomoćnoj građevini od 70 četvornih metara i još oko 1.100 kvadrata dvorišta za 2,47 milijuna kuna - kao jedini zainteresirani ponudili da će trećinu tog iznosa uplatiti odmah, a ostatak kada vijećnici usvoji ciljane izmjene Prostornog plana Umag, pokrenute upravo radi brže realizacije ove investicije.

No, dodala je, Grad je prije dva mjeseca ponudio ugovor s obročnom otplatom kojeg je, s obzirom da odstupa od natječajnih uvjeta, pravno gledano, lako pobiti na sudu, pa su od njega morali odustati. "Tu zgradu želimo kupiti, ali ništa nam ne znači bez izmjena PP-a Umaga", ustvrdila je čelnica Pelagiusa.

Dodala je da joj je nerazumljivo takvo odugovlačenje u vrijeme kada su investicije prijeko potrebne.

Na upit opstruira li Grad realizaciju projekta golfa u Stanciji Grande gradonačelnik Bassanese kazao je da Grad podržava i potiče sve razvojne projekte koje nose dobro zajednici, ali istovremeno ima ustavnu obvezu voditi brigu i braniti interes svojih građana i institucija grada. (T. KOCIJANČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter