Golf: Na Marleru dolaze kupci s Bliskog istoka

Danas na Marleri glavice kupusa, a sutra golf loptice (D. MEMEDOVIĆ)
Danas na Marleri glavice kupusa, a sutra golf loptice (D. MEMEDOVIĆ)

Zadnjih nekoliko tjedana imali smo vrlo konkretnih i ozbiljnih ponuda za kupnju projekta izgradnje golf resorta na Marleri kod Ližnjana, potvrdio nam je jučer Arn Willems, generalni direktor tvrtke GTC Globe Trade Centre, koja je većinski vlasnik tvrtke Marlera Golf LD.

Potonja, naime, nosi cijeli projekt golfa na Marleri u koji je dosad, za raznu dokumentaciju, kupnju zemljišta, poreza, naknada i svih ostalih davanja državi i Općini Ližnjan, utrošila nekoliko milijuna eura. Willems nam je potvrdio da bi idući tjedan u Ližnjan mogli stići zainteresirani investitori.

- Mislim da smo na dobrom putu za pronalazak najboljeg investitora. Mogu potvrditi da se radi o ozbiljnim partnerima iz Europe i s Bliskog istoka. Uz njih stoje poznate svjetske banke i mislim da je ovo konačno dobar pokazatelj za razvoj projekta izgradnje golf resorta na Marleri.

Nakon Uskrsa dolazimo u Ližnjan pokazati lokaciju i tada ćemo imati puno boljih informacija za vas, izjavio je Willems.

Bageri su na Marleru, doduše, stigli prije godinu dana, no samo da bi ogradili buduće veliko gradilište. Nakon nekoliko dana rada, strojevi su stali. Ostali su čelični kontejner i žica, a na Marleri se i dalje sade kupus, kelj, karfiol, brokula, pšenica…

Nositelj projekta tvrtka Marlera Golf LD u 12 godina postojanja ishodovala je potrebnu dokumentaciju i sve građevinske i lokacijske dozvole za početak gradnje. No, kao što smo već pisali, ovaj projekt vrijedan više od 100 milijuna eura zbog nedostatka novca nije nastavljen. (C. B. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter