Glazbenici pohađaju nastavu u "žutoj" školi

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova dobila svoje učionice u zgradi "žute škole" (N. LAZAREVIĆ)
Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova dobila svoje učionice u zgradi "žute škole" (N. LAZAREVIĆ)

Zvuci instrumenata već se čuju u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova koju će nakon punih sedam godina provedenih u "uljanikovoj kasarni" 430 učenika od ove jeseni pohađati na novoj adresi u Mletačkoj 3. Nakon preuređenja prostora žute škole koje je obavljeno u rekordno vrijeme, jučer je obavljena i službena primopredaja. S kompletnom rekonstrukcijom prostora nekadašnje Industrijsko-obrtničke škole, dakle s ulazom iz Mletačke ulice, započelo se početkom lipnja, odmah po završetku nastave, a dovršeno je prije roka koji ističe 5. rujna.

Radovi po etapama

Sve učenike osnovne i srednje Glazbene škole, a ima ih 430, u novoj će školskoj godini dočekati 29 novouređenih učionica. Ukupno je na adaptaciju prostora utrošeno 860 tisuća kuna bez PDV-a.

Nakon obavljenih svih testiranja i provjera ispravnosti radi sigurnosti korisnika, zapisnik o izvedenim radovima su potpisali ispred naručitelja Istarske županije pročelnica Patricia Smoljan i Bojan Memić te ravnatelj škole Robert Rosanda, zatim predstavnice izvođača iz tvrtke Navicoop Nada Đugum i Lidia Agostelli te iz nadzornih tvrtki Elkon, Nora Inženjering i Singrad, Ljubiša Ivković, Goran Muhvić i Elvis Salamun.

- Cijelo vrijeme smo imali odličnu koordinaciju sa svim subjektima u projektu, od osnivača Istarske županije, samog korisnika, dakle Glazbene škole pa do nadzora koji su obavljala poduzeća Elkon, Singrad i Nora Inženjering. Radovi su se odvijali etapno, a svi su suradnici bili vrlo susretljivi, rekla je ovom prigodom Nada Đugum, direktorica poduzeća Navicoop koje je izvodilo radove.

Elvis Salamun iz tvrtke Singrad spomenuo je kako se tijekom poslova ovako velike adaptacije uvijek naiđe na probleme, ali su oni, kako je rekao, uvijek promptno rješavani. Uz konstantnu podršku investitora sve se uredno rješavalo, a svi su radovi izvedeni sukladno ugovoru, naglasio je.

Transport instrumenata

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan ovom je prilikom zahvalila izvođaču radova, ali i predstavnicima svih ostalih tvrtki u projektu.

- Od početka je najavljivano dovršenje radova u roku i zaista je tako odrađeno, kvalitetno i prijevremeno, što me posebno veseli. Zahvaljujem na razumijevanju i susretljivosti ravnatelju Robertu Rosandi, ali i svim djelatnicima škole. Naime, samo preseljenje obavljalo se tijekom ljeta dok su radovi još trajali, što je zahtijevalo iznimno dobru organizaciju. Zbog specifičnosti ove škole, odnosno brojnosti instrumenata, poseban je bio i način transporta, rekla je pročelnica Smoljan. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter