Glas za Flega i Istru i svih njenih građana

Zajedno na izbore - Rupnik, Liović, Flego, Miletić, Pliško i Jurman (Milivoj MIJOŠEK)
Zajedno na izbore - Rupnik, Liović, Flego, Miletić, Pliško i Jurman (Milivoj MIJOŠEK)

Danas su sporazum o podršci i suradnji na izborima za župana i Skupštinu Istarske županije potpisali IDS, HNS, ISU, HSLS i Zeleni. Pritom su koalicijski partneri naglasili kako daju podršku, ne samo listi, već i kandidatu za župana Valteru Flegu koji ide po novi mandat. Predsjednik IDS-a Boris Miletić zahvalio se partnerima na podršci Flegu i naglasio da IDS okuplja značajne političke opcije liberalno-lijevog centra te da se zalaže za građansku, modernu politiku.

- Ovo su partneri s kojima godinama njegujemo kvalitetnu suradnju jer dijelimo iste ciljeve i uspješno se borimo za jaku Istru. A Istra je jaka! Valter Flego u proteklom je mandatu pokazao zavidne rezultate u svom radu, upoznali smo se s njegovim vještinama i znanjem, a vidimo da ima snagu i energiju nastaviti raditi i dalje za dobrobit Istre i svih njenih građana. Danas se možemo pohvaliti da smo najbolja turistička regija, da imamo najmanju stopu nezaposlenih, da imamo najvišu stopu poduzetnika i da smo uspješno ostvarili najveći broj projekata sredstvima iz EU fondova. Sve je to rezultat marljivog rada istarskog čovjeka, ali i strateških politika za koje se IDS borio i izborio, naveo je Miletić.

Zvonko Liović, predsjednik Županijske organizacije HNS-a, naglasio je da su oni dugi niz godina koalicijski partneri te da će tako i nastaviti, jer je njihov prioritet sloboda poduzetništva. Rekao je kako je Flego kompletna osoba koja je dokazala da je izvrstan i "štabeli čovik". Zdenko Pliško, predsjednik Istarske stranke umirovljenik, izrazio je zadovoljstvo nastavkom dobre koalicijske suradnje zbog koje su i umirovljenici Istre i Pule zadovoljni. Sandro Jurman, zamjenik predsjednika HSLS-a, također je rekao da je zadovoljan što je HSLS odlučio konačno participirati u vlasti u Istri.

Ujedinili smo ovu građansko-liberalnu opciju i to je putokaz u kojem smjeru treba ići i na hrvatskoj političkoj sceni, naglasio je Jurman, te dodao da je Flego u proteklom mandatu bio dobar župan i to župan svih građana. Općem zadovoljstvu pridružio se i Anton Rupnik, predsjednik Zelenih koji je naglasio da je upravo Istra pokazala i dokazala što se može učiniti za dobrobit cijele države.

Prije formalnog potpisivanja sporazuma, Valter Flego se zahvalio svima na lijepih riječima koje i obvezuju da svi zajedno nastave putem napretka i da Istra postane jedna od najrazvijenijih regija Europe.

- Siguran sam da ćemo to i ostvariti jer gledajući protekle četiri godine moram reći da smo u Istri otvorili tri tisuće novih radnih mjesta, stopa nezaposlenosti manja je za 44 posto, a osigurali smo i više od 10 milijardi kuna novih investicija. To ne znači predah, već odgovornost da se još više trudimo i zalažemo te da nastavimo dalje s još većim entuzijazmom za nove projekte i programe. Vrijednosti za koje se zalažemo oblikovat će nam budućnost u kojoj ćemo svi skupa živjeti, naglasio je Flego. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter