Giardini se sutra zatvaraju za sav promet!


Nakon što je početkom prošlog tjedna okončana plinofikacija dijela Giardina, do Uskrsa nije uspješno rekonstruiran asfaltni sloj ove prometnice u središtu grada. Tek je postavljen prvi sloj pa su se vozači tijekom uskrsnih blagdana borili sa stepenicama na prometnici i metalnim poklopcima plinovodnih ventila i kanalizacijskih šahtova.

Asfaltiranje od 7 sati

Stoga predstoje završni radovi asfaltiranja, a oni će se u punom profilu Istarske i dijela Giardina obavljati u četvrtak. No, ne tijekom noćnih sati, već od ranog jutra. Stoga će zbog asfaltiranja od 7 sati Giardini biti zatvoreni za sav promet, a radove će izvesti djelatnici pulskog trgovačkog društva Cesta.

Za vrijeme asfaltiranja za sav promet bit će tako zatvorena Laginjina ulica od križanja s Dobrilinom, a promet će se kod Istarskog narodnog kazališta usmjeravati isključivo u Anticovu ulicu. Potom će biti zatvorene ulice Giardini i Istarska do raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine (semafori), te Zagrebačka ulica od Dobricheve do Giardina (bivše kino Beograd), kao i Carrarina ulica do Istarske ulice (Fine).

Zatvoren dio Marulićeve

Vozači se upozoravaju da koriste alternativne pravce prometovanja da bi se izbjegle očekivane prometne gužve. U slučaju nepogvoljnih vremenskih uvjeta radovi će se odgoditi za idući dan. Javni prijevoznik Pulapromet građane će pravovremeno obavijestiti o svim alternativnim rutama putovanja, dok će u regulaciju prometa biti uključeni i djelatnici prometne jedinice mladeži.

Jučer je službeno započeo i projekt plinofikacije Marulićeve i ulica koje se nadovezuju na nju. Praktički najvažnijom poveznicom sjevera i juga Pule prometovat će se stoga do 24. svibnja jednom prometnom trakom, a u dvije faze plinofikacija će se izvoditi dijelom Marulićeve ulice od Kranjčevićeve do Ulice Kačića Miošića (Pattinaggio).

U prvoj fazi, do 24. svibnja, radovi će se izvoditi od Kranjčevićeve do Balotine ulice, dok će u drugoj fazi radovi ići do Kačića Miošića i trajat će do 7. lipnja. Uz plinofikaciju izvest će se i rekonstrukcija vodovodne mreže. Radove će izvoditi trgovačko društvo Monte Serpo, a asfalterske radove Cesta. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter