Flego: Suradnja unapređuje istarski turizam

Slika za album - dobitnici Zlatne koze
Slika za album - dobitnici Zlatne koze

U porečkoj palači Polesini svečano su dodijeljene godišnje nagrade Turističke zajednice Istarske županije Zlatna koza - Capra d'oro, za koje je ove godine pristiglo čak 39 kandidatura. Na početku svečanog programa, kojeg je izuzetno nadahnuto vodila Jelena Vitasović, brojni uzvanici upoznati su s izvanrednim ovogodišnjim rezultatima istarskog turizma.

Očekuje se da će do kraja godine broj turističkih dolazaka dostići 3,8 milijuna, a broj noćenja preći 25 milijuna, što je 300.000 gostiju i 1,6 milijuna noćenja više nego lani. Budućnost bi trebala donijeti još bolje rezultate jer se samo u sljedećoj godini očekuje investiranje 1,8 milijardi kuna u nove turističke projekte.

Predsjednik Turističke zajednice Istarske županije, istarski župan Valter Flego u pozdravnoj je riječi naglasio kako su ovako dobri rezultati odraz suradnje cijele Istre, obale i unutrašnjosti, privatnog i javnog sektora, i tom je suradnjom Istra dokazala da je najbolja u Hrvatskoj. Porečka dogradonačelnica Nadija Štifanić Dobrilović je uz čestitke svim dobitnicima nagrada istaknula kako rezultati istarskog turizma pokazuju koliko su Istrijani radišni i ponosni, te da se iz godine u godinu ljestvica može podizati jer Istra ima veliki potencijal.

Trinaest Zlatnih koza

Uslijedilo je proglašenje dobitnika i dodjela 13 nagrada Zlatna koza - Capra d' oro u nekoliko kategorija. U kategoriji događaja (nazvanoj Eventi) između šesnaest kandidata dodijeljeno je pet nagrada u različitim potkategorijama. U potkategoriji Lifestyle nagrađena je hotelska kuća Maistra za Rovinj beach polo cup, a nagradu je primio direktor marketinga ove tvrtke David Flam. U potkategoriji Sport nagrađen je projekt Pulski ironman, kojeg su organizirali Ribarić consulting i udruga Istria, a nagradu je primio Igor Ribarić.

Načelnik općine Gračišće Ivan Mijandrušić preuzeo je nagradu u potkategoriji Gourmet, za Izložbu vina koja je u Gračišću ove godine održana po 23. put. Rovinjski festival Sea, sun & salsa nagrađen je u potkategoriji Posebni proizvodi, a nagradu je u ime troje organizatora - Salsa Adria produkcije, udruge Mali div i Plesnog studija Los mamberos preuzeo Vladimir Semenčić. U petoj potkategoriji Eventa vrednovani su festivali, a najboljim je proglašen Poreč open air festival of life, koji se odvijalo kroz cijelo ljeto, od lipnja do rujna u organizaciji porečke tvrtke Valamar Riviera i zagrebačke tvrtke MPG, a nagradu su preuzeli Ivana Biškupić, u ime MPG-a te Ivica Vrkić u ime Valamara.

Zlatna koza u kategoriji vizualnih komunikacija dodijeljena je projektu Rebrendinga i kreiranja brenda Aminess hotels & Campsites tvrtke Laguna Novigrad, u čije je ime nagradu primila predsjednica uprave Zrinka Bokulić. U kategoriji inovativnih proizvoda nagrađena je tvrtka Valamar Riviera za platformu Perfect experience creator, a nagrada je uručena voditeljici projekta Marijani Pujas.

Tri su Zlatne koze dodijeljene u kategoriji turističkih proizvoda: direktor tvrtke Koral Sergio Peteani primio je nagradu za ekskluzivni i inovativno uređen hotel Peteani u Labinu; Cristina i Robert Fattori su u ime svoje obiteljske tvrtke Vision primili nagradu za jedinstveni Boutique hotel Rivalmare i Novigradu; dok je Luka Labinjan u ime tvrtke Quadruvium primio nagradu za projekt Zipline iznad Pazinske jame.

Pljesak Selimiru Ognjenoviću

Nagrada Zlatna koza za poseban doprinos promociji turizma Istre dodijeljena je Urbanu Ceraru, vlasniku i direktoru Casino hotela Mulino u Bujama; Zlatnu kozu namijenjenu stranim partnerima za izuzetan doprinos promociji turizma Istre primio je Mario Busso, izdavač vodiča Vinibuoni d'Italia koji u izdanju za 2017. godinu predstavlja 21 istarsku vinariju. Posebno toplim pljeskom svih sudionika svečanosti pozdravljeno je proglašenje jedinog odsutnog laureata, dugogodišnjeg direktora tvrtka ID Riva tours Selimira Ognjenovića, dobitnikom posebne zahvale za životno djelo. (Davor ŠIŠOVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter