Flego sebi i suradnicima dodijelio ocjenu četiri plus

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Prije nego što se u ponedjeljak na vijećničkim klupama u Županijskoj Skupštini nađe izvješće o radu Istarske županije za 2014. godinu, istarski župan u petak je pred novinarima analizirao poslovanje te provedene aktivnosti i ostvarene rezultate županijske uprave. Tako je u uvodu istaknuo da je protekla godina bila popraćena velikim izazovima, rekavši da je Istarska županija na vrijeme shvatila da Republika Hrvatska ulazi u prekomjerni deficit te su vrlo brzo poduzete konkretne mjere štednje.

Flego je istaknuo da je ključno bilo zadržati financijsku stabilnost, a da se pritom ne stopira niti jedan započeti projekt, kazavši  da je tijekom provedenih mjera racionalizacije poslovanja ostvarena ušteda od 11,5 milijuna kuna na materijalnim rashodima te rashodima za zaposlenima. Istaknuo je da su provedene mjere štednje rezultirale većom učinkovitošću, transparentnošću ali i kvalitetom usluga županijske uprave te da je lani ostvaren prihod od gotovo 22 milijuna kuna.

-S prenesenim manjkom iz 2013. godine, prošlu smo godinu završili s viškom od 9, 8 milijuna kuna. Izvješće pokazuje da se Istra nastavlja uravnoteženo razvijati na svim područjima i u svim krajevima,  a iz proračuna je lani 19 posto sredstva bilo usmjereno na razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede, 28 posto sredstava uloženo je u obrazovanje, dok je za zdravstvo i socijalnu zaštitu osigurano 22 posto proračunskih sredstava, istaknuo je Flego i dodao da se uvijek vodi mišlju "da se nikada ne smije trošiti više nego što se zarađuje".

Govoreći pak o gospodarskom rastu i razvoju, župan je podsjetio na brojne aktivnosti koje su se lani provodile, spomenuvši pritom i program poticanja gospodarstva kroz 10 gospodarskih mjera. Po njegovim riječima, iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju povučeno je 8, 4 milijuna kuna, dok je iz Fonda za razvoj turizma stiglo 8,1 milijuna kuna. Također, tu je 6,2 milijuna kuna iz Fonda za razvoj poljoprivrede, a u sklopu projekta "Moj prvi posao" Istarska županija je tijekom prošle godine angažirala 21 vježbenika. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 

 


Podijeli: Facebook Twiter