Flego: Gradnja pulske bolnice počinje za mjesec dana

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Istarski župan Valter Flego na današnjem je tradicionalnom predblagdanskom prijemu u galeriji Sv. Srca objavio "božićni poklon": Državna komisija za kontrolu javne nabave nakon dvije žalbe ponuditelja potvrdila je Zagrebgradnju kao konačnog graditelja nove pulske bolnice.

Ministarstvo financija sada treba dati jamstvo, a investicija kreće za mjesec dana, rekao je Flego jučer lokalnim dužnosnicima i novinarima. Prema županovim očekivanjima, 2015. bi trebala biti prijelomna godina.

Za 2014. rekao je da je bila godina štednje u kojoj su plaće u Županijskoj upravi smanjene od 11 do 15 posto, ali i drugi troškovi. Podsjetio je da su ove godine gradovi, općine i Županija uveli 10 mjera za poticanje gospodarstva i time "dokazali snagu suradnje javnog i privatnog sektora". U ožujku iduće godine najavio je nastavak gradnje istarskog cestovnog ipsilona uz zapošljavanje 800-ak ljudi, a istaknuo je i uspješnu edukaciju europrojektanata.   

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je gospodarstvenicima jer su upravo oni, rekao je, doprinijeli tome da Pula napravi iskorak. Među ostvarenim projektima nabrojao je dovršetak izgradnje kanalizacijskog sustava, a kao drugi veliki projekt, koji je pri kraju, istaknuo je ugradnju plinovodne mreže. Među lijepim vijestima naglasio je i nove ugovore Uljanik Brodogradilišta koji će mu osigurati punu zaposlenost do 2017. godine.

-Drago mi je da smo izradili prostorne planove koji omogućuju razvoj grada, rekao je Miletić te uputio apel Vladi da raspiše javni natječaj čime bi se omogućila gradnja u zonama s vojnim kompleksima. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter