Ferić: Vodili smo afirmativnu politiku

Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a (D. ŠTIFANIĆ)
Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a (D. ŠTIFANIĆ)

U pulskom Domu hrvatskih branitelja u petak navečer je održana 13. Tematsko-izvještajna konvencija SDP-a na kojoj je podnijeto izvješće o radu pulske gradske organizacije. Na konvenciji su gostovali Željko Jovanović, član predsjedništva SDP-a i koordinator 8. izborne jedinice, saborski zastupnici Peđa Grbin i Ada Damjanac te predstavnici koalicijskih partnera HSU-a i HNS-a, gosti iz Rijeke i predsjednici ogranaka SDP-a  iz Istre.

Konvenciju je otvorio predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić koji se osvrnuo na proteklu godinu, kazavši da se radilo i dogodilo puno toga, da je SDP nastojao voditi afirmativnu politiku, što su i učinili predlažući tako puno izmjena i dopuna pojedinih gradskih i županijskih odluka. Naveo je, tako da su predložili 15 amandmana na proračun koji bi prema njihovom mišljenju poboljšali gospodarsku situaciju u gradu, predložili besplatne udžbenike za učenike pulskih škola, pa izradu vodiča za građane kako bi lakše pratili kreiranje proračuna. Ferić je naglasio da su, osim afirmativne politike, neke odluke i kritizirali kada su smatrali da nisu dobre za građane, a kao primjer naveo je neispunjena obećanja poput gradnje bazena.

Spomenuo je da se ove godine dogodio i značajan događaj za grad Pulu, a to je prosvjed građana ispred gradske palače zbog Muzila. Ponovno je naglasio da se SDP protivi prijedlogu gradske uprave ne u smislu da Muzil bude generator razvoja, već zbog toga što žele da se to odvija postepeno.

Nakon njegovog kratkog uvodnog govora, okupljenima su se obratili gosti. Livio Blašković, predsjednik Saveza udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Pule, ukratko je predstavio svoju udrugu i najavio daljnju suradnju s SDP-om. Maja Šarić, predsjednica županijskog SDP-a, i Željko Jovanović govorili su o aktualnoj političkoj situaciji te pozvali članove i građane da na idućim parlamentarnim i predsjedničkim izborima glasaju za njihove kandidate "jer je jedino SDP stranka koja ovu državu može učiniti pravednijom, boljom, nekorumpiranom zemljom u kojoj će svaki građanin pristojno živjeti od svoje plaće". (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter