Fažana: U općinsku kasu stiže još dva milijuna kuna

Još jedna parcela prodana na Fažani jug (Z. STRAHINJA)
Još jedna parcela prodana na Fažani jug (Z. STRAHINJA)

Još 2,15 milijuna kuna slit će se u fažansku kasu od prodaje nekretnina s posljednjeg natječaja. Na nadmetanju proteklog mjeseca, na kojem je bilo izloženo 11 nekretnina u vlasništvu Općine, interes je pokazan za samo jednom građevinskom parcelom, i to jednom od onih u atraktivnom naselja zvanom Fažana jug 2, nedaleko od mora i Vile San Lorenzo.

Kao jedini ponuditelj, tamošnju je parcelu površine od 810 kvadrata kupio slovenski državljanin po početnoj cijeni od 283,5 tisuće eura. Ponudu za kupnju i sklapanje ugovora o prodaji amenovali su pak na prošlotjednoj sjednici vijećnici Općinskog vijeća Fažane. Prema toj odluci kupoprodajnu cijenu kupac je, u kunskoj protuvrijednosti, dužan isplatiti u roku od 15 dana od sklapanja ugovora. Ukoliko odustane od zaključenja ugovora ili ga ne potpiše u određenom roku, gubi pravo na povrat jamčevine u iznosu od deset posto od početne cijene, a zemljište će biti izloženo prodaji na ponovnom natječaju.

Upravo to prijeti da se dogodi jednom od sudionika ranijeg natječaja, a na što je tijekom aktualnog sata iste sjednice Vijeća podsjetio vijećnik Raul Marsetič. Njega je, naime, zanimalo da li je i kako okončan slučaj s natječaja od ljeta kada je ponuditelj, nakon što je uplatio jamčevinu i izlicitirao cijenu za određenu nekretninu, odustao od kupnje.

Kao razlog kupac je naveo da nije znao da je cijena zemljišta izražena u eurima, smatrajući da je u kunama! Shvativši da se prevario, želio je odustati od kupovine, ali i da mu pritom jamčevina bude vraćena.

- Ugovor je o kupoprodaji je potpisan i Općina bi mogla ići u ovrhu. No, nudili smo mu da se raskine ugovor, čime bi izgubio jamčevinu, ali ne bi trebao platiti nekretninu. Rekao je da će do Nove godine razmisliti što će napraviti, jer ne želi izgubiti jamčevinu, odgovorila je načelnica Ada Damjanac na Marsetičevo pitanje. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter