Europska banka partner u gradnji Max Stoje

Novi trgovački centar trebao bi niknuti u bivšem kamenolomu na Stoji
Novi trgovački centar trebao bi niknuti u bivšem kamenolomu na Stoji

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je jučer da će dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postati partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra Max Stoja u Puli. Investicija će biti sufinancirana od strane Fonda za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB. 

EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra S.a.r.l., u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projektno društvo osnovano u svrhu razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.

Podsjetimo, centar Max Stoja će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara površine, uključujući i parking za 830 parkirnih mjesta. Iz EBRD-a i Grada Pule smatraju da je spomenuti projekt značajan za Pulu.

- Ponosni smo što postajemo partner u ovoj bitnoj investiciji. Projekt unapređuje ponudu grada pružajući nove mogućnosti za zakupce kao i širu ponudu proizvoda i usluga za potrošače, rekla je

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku. 

EBRD je inače u Hrvatskoj aktivan kao investitor od 1994. godine i do sada je uložio oko 3,6 milijardi eura u više od 192 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

Na posljednjoj sjednici gradski vijećnici prihvatili su prijedlog za izgradnju prometnog rješenja do budućeg trgovačkog centra Max Stoja u bivšem kamenolomu, projekta vrijednog 17,7 milijuna kuna, što će se kompenzirati komunalnim doprinosom kojeg će platiti investitor.

Inače, kako je dosad najavljeno, predviđeni sadržaji budućeg centra bit će raspoređeni u šest nadzemnih etaža ako se gleda od današnjeg podnožja kamenoloma. Trgovački sadržaji prostirat će se kroz tri etaže, od čega je predviđen i supermarket, dok će dvije etaže biti garažni prostor spojen rampama, a jedna je rezervirana za prostor tehnike. (P. SOFTIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter