Engleska kraljica Elizabeta s pratnjom prošetala bujskim ulicama

Kraljica Elizabeta sa svojom pratnjom
Kraljica Elizabeta sa svojom pratnjom

Veselu karnevalsku povorku bujskim ulicama do glavnog trga predvodili su najmlađi, polaznici bujskog hrvatskog i talijanskog vrtića. Uostalom, u njihovim su rukama ključevi grada koje ime je nedavno predao gradonačelnik Edi Andreašić. Vrtićke skupine, kojima su se pridružili i mladi prijatelji iz vrtića u Brtonigli, pokazale su raskošne maske, maštovite kreacije koje su tete pripremale zajedno s roditeljima, na čemu su im se i zahvalile.

Povorku odraslih predvodila je karnevalska skupina Zajednice Talijana Savudrija. Gomila njihovih mrava jurila je pred mravojedom, a usput su ih čekali i ljudi u bijelom s nekakvim sredstvima za uništavanje. Ali ih ništa nije moglo uništiti. I dok su se vrijedni mravi radovali i marljivo radili, cvrčak je svirao na svojoj violini.

A onda je na glavni bujski trg stigla, nitko drugi, do kraljice Elizabete sa svojom pratnjom. Cijeli je London preselio u Buje, na trgu su zapjevali legendarni Quinsi, a zatim i Elton John za klavirom „Barbo&Dusich“. Razigrana i raspjevana bujske grupa oduševila je sve posjetitelje koji su zaposjeli bujski trg, a velikim pljeskom nagrađena je i karnevalska skupina Zajednice Talijana Buje. Oni svake godine predstave jedan narod, jednu zelju, a ove godine bujski trg zaposjeli su Rusi sa šarenilom nošnji i poznatim pjesmama i plesovima. Ništa nije izostalo, ni  babuške, ni kazačok, ni Kaljinka…Bravo za sve skupine, oduševili su posjetitelje i zaslužuju sve pohvale za veliki trud i višemjesečnu pripremu. (Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter