Emanuel Blagonić novi predsjednik ITC-a Istra

Skupština udruge Informacijsko tehnološkog klastera Istre
Skupština udruge Informacijsko tehnološkog klastera Istre

U prostorima Tehnološkog inkubatora Istarske razvojne agencije (IDA) održana je skupština udruge Informacijsko tehnološkog klastera Istre - ITC Istra. Tijekom Skupštine jednoglasno je prihvaćena odluka o prijemu novih i razrješenju starih članova udruge.

Udruga sada broji 13 punopravnih članova, a to su Istarska razvojna agencija, Sveučilište Jurja dobrile u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam "dr. Mijo Mirković", Istra informatički inženjering, Opti-kom, Poretti, Istracom, Fwd grupa, Tailored Development, Mijena, Nativa, Info Progress, In Istrien i Internet Plus. Također, Skupština je razriješila dosadašnjeg predsjednika Davora Brenka iz Istra informatičkog inženjeringa te je za novog predsjednika odabran Emanuel Blagonić iz tvrtke Tailored Development.

Skupština je razriješila i dosadašnji Upravni odbor, a odabran je novi u sastavu: Boris Sabatti, IDA; Vanja Bevanda, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković"; Dean Benazić, Info Progress, te Dragan Barišić, Mijena.

Novi predsjednik predstavio je plan rada za 2014. godinu. U udrugu su učlanjene tvrtke koje djeluju u sklopu IDA-inog Tehnološkog inkubatora te je cilj da zajedno sa starim članicama nastave provedbu aktivnosti i projekata, s fokusom na daljnje umrežavanje, edukaciju te zajedničko kandidiranje projekata.

Strateški ciljevi udruge jesu razvijanje, unaprjeđenje i koordiniranje strukovnih i društvenih aktivnosti članova Udruge, organiziranje i koordinacija zajedničke promidžbe i nastupa na tržištu, organiziranje razmjene iskustava i znanja na izvođenju ICT projekata, osmišljavanje i razvoj novih ICT proizvoda i rješenja, zajedničko istraživanje i razvoj, suradnja s organizacijama i udrugama informatičke struke, razvijanje programa međunarodne suradnje, suradnja s drugim sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu te svim drugim organizacijama, ustanovama, fizičkim i pravnim osobama koje podupiru rad udruge, mentorstvo, zajedničko kandidiranje projekata prema EU fondovima te edukacija članica, klijenata i zajednice. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter