e-Vrtići transparentni i jeftini


Projekt e-Vrtići kojim je Grad Pula pojednostavnio upis djece u ustanove za predškolski odgoj dobitnik je Nagrade za inovativnost i kreativnost u kategoriji "Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi".

Nagradu koju dodjeljuje Mreža za razvoj i kreativnost u Varaždinu su preuzeli pulski gradonačelnik Boris Miletić i pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Elena Puh Belci, koja je izrazila zadovoljstvo što u Puli sva djeca imaju mjesto u vrtiću, dok sustav e-Vrtići smanjuje birokraciju te roditeljima štedi vrijeme i novac.

- Ova je nagrada još jedna potvrda statusa Grada Pule kao nacionalnog lidera u korištenju suvremenih tehnologija u radu gradske Uprave. Drugu godinu uzastopno Grad Pula je dobitnik nagrade za kreativne i inovativne projekte gradske uprave, rekao je gradonačelnik, te najavio da će Pula sljedeće godine u travnju, u suradnji s Mrežom za razvoj i kreativnost, biti domaćin Dana kreativnosti i inovativnosti, što će biti prilika građanima da izraze sve svoje originalne projekte i ideje.

Pula je projektom e-Vrtići, kao prvi i trenutno jedini grad u Hrvatskoj, svoj novi informacijski sustav povezala s informacijskim sustavom MUP-a za automatsko i besplatno provjeravanje OIB-a te adrese prebivališta djece i roditelja. Pulskim se roditeljima tako godišnje uštedi više od milijun kuna troškova jer se svi procesi izvode automatizirano i elektronski, te su javni i transparentni pa svaki građanin ima pravo uvida u prioritetnu listu upisa u vrtiće, koja je objavljena na internetu.

Nagrade za kreativnost i inovativnost dodjeljuju se već petu godinu uzastopno, a prošle je godine Grad Pula nagradu dobio za projekt e-Poslovanja, model kojim je Grad Pula kao prvi u Hrvatskoj u potpunosti prešao na elektronsko poslovanje primjenom elektroničkog potpisa u cijeloj gradskoj upravi. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter