Dvije žalbe odgađaju početak gradnje pulske bolnice

Ne može govoriti o detaljima žalbe niti očitovanja - Irena Hrstić (D. MEMEDOVIĆ)
Ne može govoriti o detaljima žalbe niti očitovanja - Irena Hrstić (D. MEMEDOVIĆ)

Na natječaj za građenje, rekonstrukciju i dogradnju postojećih zgrada unutar kompleksa Opće bolnice Pula stigle su dvije žalbe, tvrtki Zagrebgradnja i Vianini Lavori S.p.A. iz Rima, potvrdila nam je stečajna upraviteljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić. Ona, međutim, nije željela otkriti sadržaj žalbi, niti očitovanja pulske bolnice.

- Bolnica se očitovala o navodima u žalbi i očitovanje poslala Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave. Čekamo njihov odgovor, za koji se nadamo da će brzo stići, a do tada se ne smije potpisati ikakav ugovor, rekla je Hrstić te napomenula da ne može govoriti o detaljima žalbe niti očitovanja radi utjecaja na odluku Komisije. Sadržaj žalbe javno nije objavila ni Komisija. Dakle, izgleda da gradnja pulske bolnice ipak neće započeti u predviđenom roku.

Na međunarodni natječaj stiglo je jedanaest ponuda, a povjerenstvo je odabralo splitsku zajednicu ponuđača Lavčević koja je ponudila cijenu od 342.008.653 kuna s PDV-om. Ponuda Zagrebgradnje iznosila je 351.970.322 kune, a Vianini Lavori bili su najjeftiniji s 336.862.500 kuna. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter