Druženje uz kupovinu i prigodna jela s nogu


Duh Božića uselio se napokon i u naš grad i to u vidu Božićnog sajma kreativnosti koji se od ove godine nalazi u Ciscuttijevoj ulici. Kako doznajemo od njegove organizatorice Lele Blekić iz udruge Razvoj, na božićnom sajmu predstavlja se oko 30 izlagača koji će svoje proizvode nuditi sve do Badnjaka i to svakodnevno od 9 do 20 sati.

Medenjaci, slatke kućice, slatkiši, ali i suhomesnati proizvodi, med, svježe jabuke i sokovi samo su neke od delicija koje se mogu probati i kupiti u sklopu sajma. Sajam je i odlično mjesto za kupovinu prigodnih poklona - od torbica i šalova, preko ručno rađenih ukrasa i nakita.

Svoj štand na sajmu ima i udruga koja brine o napuštenim životinjama "Ruka šapi". Kako doznajemo od Sanje Čubrilo volonteri će na štandu dežurati svakodnevno te prodavati prigodne kalendare, 3D edukativne knjižice, majice i čestitke, a sve kako bi sakupili sredstva za pomaganje napuštenim mačkama i psima. Jučer su tako, osim na sajmu u Ciscuttijevoj, svoj štand imali i na Rocktarati, odnosno u šatoru na Portarati. Ukrase koje su marljivo radili tijekom godine na jednom štandu nude i štićenici pulskog Prihvatilišta za beskućnike.

Na sajmu se može i prigodno prizalogajiti, a nama su za oko zapeli "langoši". Kako nam je pojasnio Mario Habunek, Varaždinac s porečkom adresom, langoš se radi od dizanog tijesta i prži u dubokom ulju. Podrijetlom je iz Mađarske, a tradicionalno se jede u Međimurju i Zagorju. Habunek ga nudi s raznim namazima - od slatkih do kiselih i slanih te domaćim maslinovim ulje s češnjakom. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter