Društvene igre, glazbene radionice i borilačke vještine

S prijašnjih izdanja Ljetnog kampa Poreč (Grad Poreč)
S prijašnjih izdanja Ljetnog kampa Poreč (Grad Poreč)

Grad Poreč i ove godine organizira Ljetni kamp za djecu u dobi od navršenih pet pa do 14 godina na porečkom Gradskom kupalištu.

- Kamp se organizira za djecu s područja Grada Poreča i okolnih općina, ukoliko budu zainteresirane za suradnju. Za razliku od ranijih godina, ove je godine započela suradnja s tvrtkom Bloo d.o.o za marketing i agencijske usluge iz Pule, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj u provedenom postupku javne nabave, kaže porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović.

Također dodaje kako Grad Poreč sufinancira boravak u Kampu djeci s područja Poreča. Planirani broj polaznika je šezdesetak po smjeni, a odvijat će se kroz tri smjene u trajanju od 12 dana. Prva smjena počinje 29. lipnja; druga 13. srpnja i treća 27. srpnja, a bude li zanimanja može se organizirati i četvrta smjena. Ekonomska cijena boravka po djetetu iznosi 1.590,27 kuna.

Besplatno za ugrožene

Grad Poreč će, kao i dosad, sufinancirati dio te cijene, a roditelji djece s područja Grada Poreča plaćat će 695 kuna po smjeni za prvo dijete. Za roditelje s dvoje djece iz Poreča, koja su polaznici iste smjene, za drugo dijete plaća se 488 kuna, za roditelje s troje i više djece koja su polaznici iste smjene cijena je za drugo dijete je 522, a za treće 348 kuna. Troškove boravka za djecu sa socijalnim potrebama u potpunosti snosi Grad Poreč na prijedlog Centra za socijalnu skrb, a Gradsko društvo Crvenog križa u Poreču će svojim vozilom besplatno prevoziti djecu koja nemaju osiguran prijevoz i stanuju izvan Poreča.

U cijenu su uključene dvije majice i sve stručno vođene aktivnosti: škola plivanja, sportske aktivnosti, kreativne radionice, izlet, marenda i ručak. Ljetni kamp počinjat će s radom u 6,45 sati, marenda je u 10.30, ručak u 13 sati, a kamp s radom završava u 16.15 sati, svakog dana, uključujući i praznike, osim nedjelje.

- Ovogodišnja novost je da će se kamp tijekom loših vremenskih prilika održavati u prostorijama Centra za mlade Poreč. Roditelji mogu biti mirni, kad pada kiša i kad budu nepovoljni uvjeti za odlazak u more, u Centru će se održavati kreativne radionice koje će voditelji kampa pripremiti za njih, poručuje Štifanić Dobrilović.

Pogled kroz mikroskop

Natka Živković iz tvrtke Bloo d.o.o, predstavljajući program Ljetnog kampa dodala je kako će uz uobičajene aktivnosti, Ljetni kamp organizirati druženje s članovima Kinološkog društva Poreč i psima. Organizirat će se i obiteljski dan, nabavit će se i kanui kako bi se djeca okušala i u tome. Bit će tu društvenih igara, glazbenih radionice u kojima će djeca moći upoznati ritam, instrumente i ples. Polaznicima će se organizirati upoznavanje s borilačkim vještinama, a korištenjem mikroskopa upoznat će i izučavati podmorje.

- Voditelji će s polaznicima raditi na ponašanju prilikom nezgoda, kao važnoj aktivnosti na početku kampa, rekla je Živković i obećala kvalitetan i zabavan provod u Ljetnom kampu.

Upisi traju od 26. svibnja do 5. lipnja, a provode se u Dječjem vrtiću Radost i u prostorima Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu - svakog radnog dana od 14.30 do 18 sati, te u kampu nedjeljom od 11 do 13 sati, osim na blagdan Tijelova, 4. lipnja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter