Doživljavam se kao poveznicu građana i Grada

Robert Cvek (D. ŠTIFANIĆ)
Robert Cvek (D. ŠTIFANIĆ)

Nešto više od godinu dana Gradskim vijećem Grada Pule predsjeda Robert Cvek. Funkciju predsjednika preuzeo je na prijedlog gradonačelnika Borisa Miletića i predsjedništva pulskog IDS-a. Razgovarajući s 38-godišnjim Puležanom, uz što ponosno pridodaje Istrijanom, i antifašistom, saznali smo kako doživljava obnašanje ove odgovorne funkcije, osobne ciljeve kao i nastojanja budućeg djelovanja. Na pitanje tko je Robert Cvek odgovara:

- Puležan, Istrijan, antifašista, oženjen. Član sam IDS-a od 2004. godine. Zaposlen u inozemnom privatnom poduzeću Carlsberg Croatia koji se bavi proizvodnjom i distribucijom piva. Završio sam Tehničku školu u Puli, potom upisao Hotelijerski fakultet u Opatiji, koji sam nažalost zapostavio zbog zaposlenja, po završetku treće godine studija. No, namjeravam se vratiti u studentske klupe, i privesti kraju studiranje na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji sam u međuvremenu upisao.

- Kako doživljavate obnašanje funkcije predsjednika Gradskog vijeća?

- Funkciju koju obnašam doživljavam upravo onako kakva ona jest, jako odgovornom. Imam utjecaj na donošenje vrlo bitnih odluka u našem gradu, stoga se trudim i dajem sve od sebe u interesu boljitka kako grada, tako i građana. Podijelio bih svoju funkciju u dva dijela. Prvi, koji se odnosi na vođenje sjednica, a o čijem radu najbolje mogu ocjenjivati vijećnici. Maksimalno se trudim da sjednice Gradskog vijeća budu onakve kakve priliče najvećem gradu najtolerantnije i najnaprednije županije. Stoga se zahvaljujem svima vijećnicima, i pozicije i opozicije koji to omogućavaju, a koji ujedno mogu biti i ponosni što ovako funkcioniramo.

Drugi dio, također vrlo bitan, je onaj koji se odnosi na komunikaciju s građanima. Smatram da je na ovako odgovornoj funkciji jako važno biti u neprestanom kontaktu s ljudima. Zbog svog sam posla vrlo često u gradu, na terenu, među ljudima, što mi daje priliku razgovarati s ljudima, doznati njihove prijedloge, ideje, kritike, mišljenja.

- Na koji način prenosite glas naroda Gradskom vijeću?

Od iznimne je važnosti za svaku gradsku vlast osluškivati glas naroda. Dakle, saznati njihova mišljenja, s kojim se problemima susreću. Sebe doživljavam svojevrsnom poveznicom između gradske uprave i građana, čija mišljenja, prijedloge i probleme moramo uvažavati i, naravno, u okviru realne izvedivosti rješavati. Sukladno funkciji, u svakom trenutku imam mogućnost kontaktirati svakog djelatnika gradske uprave, od gradonačelnika, pročelnika, direktora, ravnatelja i drugih, te im iznijeti probleme u namjeri njihova rješavanja. Naravno, među takvima se ponekad pojavljuju i nerealni zahtjevi. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter