DORH razgovarao s Kajinom zbog izjava na presicama

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Kao što je najavljeno prošlog tjedna, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin jutros je obavio informativni razgovor u Županijskom državnom odvjetništvu u Puli na koji je pozvan s namjerom da razjasni detalje oko nedavnih izjava kada je Istarski demokratski sabor nazvao Istražnim demokratskim saborom.
 
U pratnji svoga odvjetnika Mije Čulića iz Pule, Kajin je nekoliko minuta prije 10 sati ušao u pulsku Palaču pravde i ondje bio sat i pol.
Na novinarska pitanja o tome je li IDS protiv Kajina podnio kaznenu prijavu, odvjetnik Čulić je izjavio da je pravo svakoga da podnosi kaznenu prijavu kako mu paše. Kaznena prijava ne znači odgovornost za bilo koga protiv kojeg je prijava podnijeta, kazao je Čulić. 
 
Damir Kajin je pak izjavio da nije stekao dojam da je IDS podnio prijavu protiv njega. Pozvan je, ponovio je, u DORH kako bi obrazložio činjenice zašto je na više konferencija za novinare IDS prozvao Istražnim demokratskim saborom.
 
- Tvrdim i dalje da Istra ima problema i to ponajprije zbog svojih institucija. Ne mislim samo na lokalnu upravu, već i na policiju, carinu, sudstvo i tome slično. Neke stvari su se počele rješavati nakon što je u tim institucijama došlo do kadrovskih smjena na čelu, u prvom planu policije i državne uprave. To je dobar smjer u kojem treba ići, a o svemu tome treba naprosto razgovarati jer su Istru neki pretvorili u "špilju razbojničku", izjavio je Kajin.

Sponza: Kajin govori dovoljno sam o sebi

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza komentirao je današnji posjet donedavnog kolege Damira Kajina DORH-u u Puli. Kazao je da Kajin svakom svojom izjavom više nego dovoljno govori o samom sebi.

- IDS nema namjeru kazneno prijaviti Damira Kajina zbog niza izgovorenih neistina. Kajin svakom svojom izjavom više nego dovoljno govori o samom sebi. IDS se zalaže za slobodu govora, s političkim diskursom zasnovanim na činjenicama, argumentima i odgovornosti. Vjerujem da DORH radi ono što mu je posao, a to je provjeriti raspolaže li netko saznanjima koja bi im mogla biti korisna. Naime, DORH je jedino pravo mjesto na koje se moraju prijaviti bilo kakve sumnje, naravno, ako za njih postoji osnova.

Svi znamo da Damir Kajin voli puno pričati, no volio bih, u ovo teško i izazovno vrijeme, od njega konačno čuti i nešto konkretno. Također, volio bih u odnosu na brojne nagomilane nacionalne probleme da se Damir Kajin konačno prestane baviti politikantstvom, već da ponudi konkretne mjere, prijedloge ili rješenja, a koje će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, pokretanju investicija te povećanju izvoza. Ovaj teški period traži odgovorne političare, a ne one koji samo proizvode buku dezinformacija bez ikakvog konkretnog sadržaja, izjavio je Sponza. (C. B. GALIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter