Donesen plan turističkog punkta Visanel

Grad Vodnjan (M. ANGELINI)
Grad Vodnjan (M. ANGELINI)

Gradsko vijeće Vodnjana izglasalo je na posljednjoj radnoj sjednici Detaljni plan uređenja Turističkog punkta Visanel na 1,9 hektara južno od Vodnjana, nedaleko od stare Barutane. Riječ je zoni gospodarske namjene, točnije ugostiteljsko-turističke, za gradnju objekata u službi izletničkog, seoskog ili nekog sličnog oblika turizma. Na turističkom punktu nije dozvoljena gradnja stambenih prostora.

Prema Planu koji je izradila zagrebačka tvrtka Arheo, u izdvojenoj zoni nalazit će se jedan veći objekt za ugostiteljstvo i smještaj gostiju te šest manjih smještajnih objekata.

Visanel raspolaže s kapacitetom od 47 ležaja, u hotelu i depadansi, apartmanu i bungalovu te u vilama. Gradnja je moguća na dvije od pet parcela unutar zone - na većoj od gotovo 1,7 hektara dozvoljena je 20-postotna izgrađenost parcele, što znači da se objekti mogu prostirati na površini od oko 3.400 kvadrata, dok se na manjoj od 40 kvadrata može graditi objekt površine 20 kvadrata. Maksimalna visina objekta iznosi 8,5 metara, a investitor će morati osigurati i 47 parkirnih mjesta. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter