Domaća web tržnica započela s radom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S radom je započela prva online tržnica lokalnih poljoprivrednih proizvoda s područja Istre.

Besplatna registracija za kupce i proizvođače na www.trznica-trg.eu

U aplikaciji je registrirano više od 100 poljoprivrednih gospodarstava s područja Istre koja nude više od 500 različitih proizvoda iz vlastite proizvodnje. Broj gospodarstava i proizvoda svakim se danom povećava pa smo sigurni da će aplikacija „Domaća web tržnica“ postati središnje mjesto za pronalaženje, informiranje i trgovanje istarskim poljoprivrednim proizvodima. Aplikacija je veoma pregledna i informativna te je prilagođena prikazu na  mobilnim uređajima tako da kupac može jednostavno pregledavati ponudu proizvoda u svakom trenutku.

 “Približili smo ti lokalno”

Promotivna kampanja “Približili smo ti lokalno na Domaćoj web tržnici”, započeta 16. travnja,  privukla je velik interes javnosti.

U prvih 7 dana kampanje, grupi projekta na društvenim mrežama pridružilo se više od 1000 ljudi, a pozitivne reakcije na pokretanje projekta i dalje svakodnevno pristižu što svjedoči da je Istra prepoznala prednosti ovakvog načina kupnje lokalnih proizvoda.

Projekt Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča

Domaća web tržnica rezultat je inovativnog projekta "Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem internet tehnologije" (OSIPPPIT) koji je financiran u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. Projekt je proveden u suradnji četiriju partnera: Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Grada Vodnjana, Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede iz Maribora i Univerza na Primorskem Znanstveno-raziskovalno središće iz Kopra.

Ponudu prve online tržnice lokalnih proizvoda pogledajte na www.trznica-trg.eu (PROMO)


Podijeli: Facebook Twiter