Dolinom rijeke Mirne i Bračane

Razgledavanje tisućljetnog kaštela Petrapilosa
Razgledavanje tisućljetnog kaštela Petrapilosa

Dolinom rijeke Mirne i Bračane, dvadesetak kilometara dugačku dionicu, odvozilo je osamdesetak sudionika jubilarnog, desetog izdanja rekreativne MTB biciklijade "Subotina", održanog u organizaciji buzetskog biciklističkog kluba i Turističke zajednice Buzeta.

Među biciklistima iz Hrvatske, pozivu organizatora odazvali su se i oni iz inozemstva, a jedan od njih, oduševljen prekrasnim krajolicima, u Buzet je stigao iz daleke Kanade. Posebno je lijepo bilo vidjeti zajedničku vožnju cijelih obitelji.

Brzina vožnje nastojala se prilagoditi onim najsporijima, a kako bi svi lakše odvezli označenu cikloturističku bike stazu "Dolinom Mirne i Bračane", organizirane su dvije okrijepne stanice. Jedna kraj tisućljetnog kaštela Petrapilosa tako da biciklisti nisu propustili priliku za njegovo razgledavanje, a druga kraj crkvice u Svetom Duhu.

Zahvaljujući pokroviteljima, nije nedostajalo buzetskih gastro proizvoda: fuža s tartufima, piva, keksi, rakija, a sudionici su svojim kućama ponesli uspomenu u obliku slavljeničkih majica jubilarne biciklijade. Kroz proteklo desetljeće rujanska biciklijada "Subotina" postala je jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja u Hrvatskoj koja svojim konceptom obiteljske biciklijade, kombinacijom laganog pedaliranja u prirodi, jedinstvenom gastro ponudom i uspomenom koju svaki sudionik nosi kući u obliku originalnih majica, u najboljim godinama u Buzet zna privuči više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske i šire. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter