Dobrilović: Radoš je neradnik bez iskustva

Milan Dobrilović (M. RIMANIĆ)
Milan Dobrilović (M. RIMANIĆ)

Bruno Radoš, predsjednik višnjanskog IDS-a u svojim medijskim istupima iznosi neistine, kaže Milan Dobrilović, bivši načelnik Općine Višnjan kojem je mandat prestao po slili zakona, jer općinsko vijeće nije prihvatilo prijedlog proračuna za ovu godinu. Radoš je 2013. bio izabran na dužnost Dobrilovićeva zamjenika, ali je ubrzo prekinuo suradnju i počeo bojkotirati rad, pa sada djeluje kao njegov oponent.

- Priče o tomu kako nisu ostvarene sve zacrtane točke predizbornog programa o nadstandardu su naprosto deplasirane i neutemeljene iz jednostavnog razloga što Radoš ne uzima u obzir jedan relevantan podatak, a to je financijska mogućnost Općine, kaže Dobrilović.

Znati funkcionirati i bez novaca

Stoga ga, kaže, ne čudi njegov stav jer se očito radi o nedostatku iskustva osobe koja ne poznaje situacije u kojima treba znati funkcionirati, zapravo snalaziti se bez potrebnih financijskih sredstava. "Tamo gdje on radi itekako ima novaca. Osim toga, on ne može biti upućen u okolnosti i uvjete funkcioniranja općine iz razloga što nije sudjelovao u radu općinske uprave, ni vijeća, a niti na iznalaženju rješenja duže od tri godine, zapravo od samog početka 2014. godine", dodaje Dobrilović koji je zato i tražio njegovu ostavku, koja je, napominje, došla s velikim zakašnjenjem nakon što je Radoš bio prozvan za nerad.

Općina Višnjan s poduzećima je 2013. godine bila financijski opustošena, opterećena mnogim sudskim i drugim sporovima, ali i   brojnim nepodmirenim financijskim obvezama. Danas je to općina sa stručno ustrojenim kadrom, oformljenom i uspješnom Turističkom zajednicom, boljom financijskom situacijom, produženim boravkom u Osnovnoj školi za dvije grupe polaznika, Dječjim vrtićem s jednom jasličkom i tri mješovite skupine, napominje Dobrilović. Ponosan na sve ostvareno, ali i zahvalan svima koji su na tomu konstruktivno surađivali. Ponosan je, kaže, i na svoju obitelj koja se izuzetno uspješno nosila sa vrlo teškim napadima od strane neistomišljenika koji su širenjem anonimnih pisama i glasinama blatili njegovo ime i ime njegova oca.

- Moj otac, Marijan Dobrilović, cijeli je svoj radni vijek produktivno ulagao i doprinosio, kako razvoju Višnjana, Astronomskog društva, tako i turističkom uzdizanju Poreča i Poreštine. Mnogi ga poznaju kroz rad u Rivijeri, Istarskim toplicama. Njega se, kao i mene vrijeđalo, ali mi se nemamo čega sramiti, kaže Dobrilović. Zaključujući kako je ovo veliko životno iskustvo prožeto ponosom zbog svega sve što je dobro učinjeno za Višnjan. Višnjan ima potencijala, ali mu treba ona politička opcija koja će iskreno željeti boljitak utemeljen na realnim financijskim osnovama, smatra Dobrilović, a što se Radoša tiče, kaže kako on nije njegov problem već problem IDS-a.

Voli zabiti nož u leđa

"Baš me zanima tko će htjeti raditi s onim koji voli zabiti nož u leđa, a što se čuvanja fotelje tiče, nikada je, ni od koga nisam tražio.

- Predsjedništvo višnjanskog IDS-a na čelu sa Brunom Radošem imalo je vremena četiri godine pronaći mi zamjenu, a ne par mjeseci prije izbora srušiti općinski proračun, kaže Dobrilović sa željom da se Višnjan i dalje razvija utemeljen na održivim i vjerodostojnim projekcijama lišenim svakog spletkarenja i prljavih igrica pojedinaca, jer, kako kaže, "ne možete se igrati utakmica s ekipom koja zabija autogolove i surađuje sa protivnikom". (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter