Dobili novac za uređenje dječjeg igrališta

U gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o financiranju malih projekta za razvoj lokalne zajednice (A. Š.)
U gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o financiranju malih projekta za razvoj lokalne zajednice (A. Š.)

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može Glavan, te predsjednik mjesnog odbora Kapelica jučer su u gradskoj vijećnici potpisali ugovor o financiranju malih projekta za razvoj lokalne zajednice te organizaciju civilnog društva. Temeljem potpisanog ugovora mjesnom odboru Kapelica dodjeljuje se 15 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta. Natječaj o financiranju raspisan je iz Fonda gradova i općina na osnovi potpisanog Sporazuma o suradnji s gradovima i općinama, Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Kanfanar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Na natječaj za male projekte mogle su se prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori  koji su udovoljavali uvjetima navedenima u uputama za prijavu. Ovaj način financiranja jedini je ovakav u Republici Hrvatskoj i jedan od rijetkih koji omogućava financijsku potporu mjesnim odborima.

Upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan, naglasila je kako su udruge i mjesni odbori s područja Grada Labina jedni od aktivnijih u Istarskoj županiji te pohvalila njihov rad.

- Za Mali projekt za bolje sutra, raspisan u ožujku, pristigle su čak 52 prijave iz istarskih gradova i općina, a za financiranje je odabrano njih petnaest, među kojima i Mjesni odbor Kapelica. Ovogodišnji će projekti pokriti raznolike teme i potrebe u lokalnoj zajednici, pa će se tako između ostalog urediti dječja igrališta i prostori za vježbe na otvorenom, održavati informatičke radionice za umirovljenike, posaditi autohtona stabla, osvještavati javnost o pravima LGBT osoba, te još mnogo toga“ rekla je Može Glavan.

Gradonačelnik Tulio Demetlika, pohvalio je ovu inicijativu i čestitao Mjesnom odboru Kapelica. Napomenuo je kako Grad financijski podupire organizacije civilnog društva i mjesne odbore u cilju  uspostavljanja međusobnog partnerskog odnosa u svrhu unapređenja razvoja Grada Labina i civilnog društva.

Elvis Diminić predsjednik Mjesnog odbora i Tomislav Grbčić mještanin gradskog naselja Kapelica dali su detaljnije informacije o projektu uređenja novog dječjeg igrališta koje će biti još jedan dobar sadržaj za djecu. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter