Do kraja veljače Rakovčevom po jednoj traci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako bi se na jednom od najkritičnijih prometnih raskrižja u Puli povećala sigurnost svih sudionika u prometu, sutra će započeti pripremni radovi na zamjeni postojećeg semafora na raskrižju Vukovarske s Rakovčevom ulicom. Radovima je predviđena zamjena dosadašnjeg semafora takozvanim konzolnim nosačima za dodatnu semaforsku lanternu i putokaznu signalizaciju da bi se povećala vidljivost svih sudionika u prometu.

Zabrana skretanja

Budući da se Rakovčevom ulicom vozi jednosmjerno u dvije prometne trake, valja povećati pozornost u prometu do okončanja radova, jer se od sutra uvodi privremena regulacija prometa na spomenutom križanju. Tako će lijeva prometna traka na Rakovčevoj ulici ostati u funkciji, dok će se desna za vrijeme radova privremeno zatvoriti radi pristupa strojeva gradilištu da bi se izradio armirano-betonski temelj i postavio konzolni nosač. Na samom raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice privremeno neće biti moguće skrenuti u Vukovarsku ulicu (prema Osnovnoj školi Tone Peruška), dok će svi ostali smjerovi biti prohodni. Radovi bi, prema planu, trebali biti okončani do kraja veljače.

Radovi i na Stankovićevoj

Za vrijeme izvođenja radova semafori neće raditi stoga se mole svi sudionici u prometu na dodatni oprez i na poštivanje privremene regulacije prometa.

Nakon završetka radova na raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice, započet će istovjetni radovi i na križanju Stankovićeve i Vukovarske ulice, a o samom početku radova, kao i režimu privremenog prometovanja, javnost će na vrijeme biti obaviještena, priopćeno je iz Ureda Grada. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter