Gastro delicije predstavilo 40-ak ugostitelja

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Različite vrste palente, od bijele do onih aromatiziranih šparugama, koprivom ili čak mentom, fritaje i rižoti, salate od samoniklog bilja ili pak hobotnice, pljukanci s kanaštrelama i srdela na savor, a za one koji su više ljubitelji mesa "porchetta na istarski" samo su dio raznovrsnih jela koja su, u sklopu devete manifestacije "Gastro okusi Istri", u ponedjeljak na pulskoj tržnici nudili renomiranih istarski ugostitelji, vinari i maslinari.

Manifestacija 9. Gastro okusi Istre u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika organizirana je na način da je svaki posjetitelj mogao kupiti svoj tanjur za 30 i čašu za 20 kuna te do mile volje degustirati brojna jela spravljena na licu mjesta od domaćih namirnica, a kasnije tanjure i čaše uzeti kući kao suvenir.

Na samome otvaranje manifestacije okupljenima se u ime organizatora obratio Enrico Cernecca, potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije koji je napomenuo da je riječ o manifestaciji koja se organizira već deveti puta, a cilj joj je promocija istarskih ugostitelja, istarske domaće kuhinje i autohtonim namirnica. Kako je napomenuo ovogodišnje je  manifestacija ugostila čak 40-ak najpoznatijih istarskih ugostitelja s cijeloga poluotoka koji su se potrudili posjetiteljima ponuditi tradicionalna ali i moderna jela s domaćim sastojcima koja se odlično nadopunjuju kvalitetnim istarskim vinima i ekstra djevičanskim maslinovim uljem iz domaćih maslinika. 

Napomenuo je kako se kroz ugostiteljsku ponudu, koja je važan dio turističke ponude, promoviraju i ostala obrtnička zanimanja, od poljoprivrednika, preko ribara, pa sve do krojača i frizera te riječ prepustio predsjedniku Ceha ugostitelja Istarske županije Dušanu Černjulu koji je kazao kako se ova manifestacija u Puli vratila nakon 2006. godine te mu je drago da je u Puli upravo u vrijeme kada pulsko udruženje obrtnika slavi 50-tu godišnjicu rada. (Borka PETROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA
 


Podijeli: Facebook Twiter