Dječjem domu Ruža Petrović uručeno 15 tisuća kuna

Lejla Zukić-Krivdić (desno) uručila donaciju ravnateljici Doma Davorki Belošević
Lejla Zukić-Krivdić (desno) uručila donaciju ravnateljici Doma Davorki Belošević

Na 17. po redu najvećoj poslovno-tehnološkoj konferencija u regiji - WinDays17, koja se još danas odvija na porečkom otoku Sv. Nikola u Valamar Isabella Island Resortu, ravnateljici Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule Davorki Belošević uručeno je 15 tisuća kuna u sklopu humanitarne akcije. WinDays tradicionalno svake godine ima dobrotvornu notu, a ovog su puta pitali štićenike u dobi od 7 do 21 godine, njih ukupno 37, što žele i na bazi toga sastavili listu.

Pokloni po želji štićenika

Prekjučer su sudionici konferencije na središnjoj svečanosti sudjelovali u akciji i donijeli sve tražene poklone za djecu, a povrh toga prikupljeno je 15 tisuća kuna koje je ravnateljici Doma uručila Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Na središnjoj svečanosti ove konferencije koja se odvija pod sloganom "Iskoristimo potencijal" uz Zukić-Krivdić govorio je još i Don Grantham, direktor Microsofta za centralnu i istočnu Europu, regiju koja unutar Microsofta obuhvaća čak 33 zemlje. Njihova izlaganja temeljila su se na primjerima digitalne transformacije s lokalnih i drugih europskih tržišta. Istaknuli su da je tehnologija ključni pokretač gospodarskog razvoja država, saznajemo iz Odjela za odnose s javnošću WinDaysa17. Zukić-Krivdić rekla je da Hrvatska na tom području stoji vrlo dobro što je prepoznao i sam Microsoft.

Hrvatska poznata po inovacijama

Naime, prema riječima Lejle Zukić-Krivdić, Hrvatska je unutar Microsofta prepoznata po inovacijama, globalno referentnim projektima, izvozu najbolje poslovno-tehnološke prakse, ali i po sjajnim stručnjacima koji su po svojim vještinama prepoznati i izvan granica. Dodala je da Hrvatska živi digitalnu stvarnost, što dokazuje i činjenica da je IT industrija u stalnom širenju i bilježi svake godine neprestani rast, kao i dvoznamenkasti rast izvoza. Microsoft surađuje s više od 1.100 partnerskih tvrtki na raznim projektima, a u proteklom su periodu na njihovoj globalnoj stranici objavili više od 20 takvih, sve s ciljem da i korisnici po svijetu dobiju uvid u rad hrvatskih partnera.

Središnja konferencija završila je prezentacijom Miles Hilton-Barbera, jednog od najpoznatijih svjetskih motivacijskih govornika koji je, između ostalog, prvi slijepi pilot koji je pilotirao mikrolaganu letjelicu od Londona do Sydneya. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter