Divovi konkuriraju za svjetlosnu instalaciju godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prestižnom društvu petnaestak svjetskih metropola, poput Londona, Lyona, Ankare, Seula i Copenhagena, spektakularni pulski projekt "Svjetlećih Divova" dizajnera Deana Skire nominiran je u natječaju "city.people.light" nagrade za najbolju svjetlosnu instalaciju na svijetu u 2014. godini.

Ova svjetlosna skulptura i umjetnička instalacija na osam Uljanikovih brodogradilišnih dizalica prvi je puta zasjala još prije početka ljetne sezone u sklopu popularnog Festivala Visualia koji je u Pulu doveo više od dvije tisuće turista. Projekt je nastao uz pomoć Turističke zajednice Pula, Grada Pule, Uljanika te Arenaturista koji je, osim Ministarstva turizma, Kamgrada i Unilinea, najveći donator projekta.

Prošlogodišnjim pobjednikom je proglašen gradić Rietberg u Njemačkoj tijesnim glasanjem u završnici nominacija, koji je nagradu osvojio ispred gradova Seula i Geneve, dok je kineski Zhengzhou dobio nagradu posebnog spominjanja za svoj projekt osvjetljavanja 280 metara visokog tornja Millennium Royal Plaza.

Svoj glas našim "Divovima" možete dati preko sljedeće poveznice: bit.ly/1xLueJD .


Podijeli: Facebook Twiter