Divlje kampiranje na ulazu u autokamp

Divlje kampiranje na Valovinama
Divlje kampiranje na Valovinama

Dok mačke nema, miševi kolo vode, stara je to mudra izreka koja, očigledno vrijedi i za ove, ljetne i sparne dane u našemu gradu. Naime, jučer ujutro, ali i već mnogo jutra prije, na Valovinama bespravno kampiraju turisti. I to mogu. Iz jednostavnog razloga što ih nitko ne tjera.
Policije i raznorazne inspekcije nema na vidiku, pa eto, tko voli, nek' izvoli.
Vozači dviju kamp kućica njemačkih tablica radije su izabrali stati uz more na Valovinama, nego ući u obližnji autokamp Stoja gdje bi svoj smještaj morali i platiti. Isto je učinio i nizozemski par koji je na prikolici automobila podigao šator i ondje noćio. Kupači nam kažu da svakog jutra nailaze na kombije, kampere i šatore uz more.
Međutim to nisu izolirani slučajevi niti su ovogodišnja novost. Kamperi su ovih dana viđeni i na parkiralištu pored gradilišta nove bolnice, odakle ih također nitko ne tjera, a odranije je također poznato divlje kampiranje u šumarcima u okolici Pule. Lani smo tako imali zabilježena noćenja stranaca u kamperima na Sv. Katarini-Monumentima te u štinjanskom priobalju, a krajem kolovoza čak i na samoj rivi, na prostoru bivšeg jaht-servisa. Iako nerijetko dolaze pod
okriljem noći i odlaze s ranom zorom, ima i onih, poput ovogodišnjih kampista na Valovinama koje nitko danima ne dira. Stoga, pitanje, inspektori gdje ste?!
(C. B. G.)



 


Podijeli: Facebook Twiter