Dimnjačaru bez koncesije kazna 10 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijeće Karojbe donijelo je odluku o obavljanju dimnjačarskih poslova kojom se uređuju organizacija i način obavljanja dimnjačarskih poslova, rokovi kontrole i čišćenja dimnjaka i uređaja za loženje, te nadzor nad obavljanjem spomenutih poslova, ali i kaznene odredbe radi sprječavanja i otklanjanja uzroka požara i opasnosti od plinova i dimova.

Ovom su odlukom propisane usluge, ali i razne kazne za onemogućavanje obavljanja dimnjačarskih usluga, a pravnoj, odnosno fizičkoj osobi, obrtniku i osobi koja obavlja drugu samostalnu djelatnost izreći će se novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna ako obavlja dimnjačarske poslove bez ugovora o koncesiji. Za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta, točnije košnju trave i uklanjanje granja na cestama na području Općine Karojba, Vijeće je, kao jedinog ponuditelja, odabralo Obrt za cestovni prijevoz Promet Mijandrušić iz Gračišća, a za održavanja javne rasvjete, također kao jedinog ponuditelja, odabralo je Obrt GEP iz Trviža.

Općinsko vijeće je za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Puli s područja Općine Karojba predložilo Ester Černjeka. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter