Demetlika: Građani moraju odlučivati o Plomin C


Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, zajedno s načelnicima općine Raša, Kršan, Pićan i Sveta Nedjelja, odnosno Glorijom Paliska Bolterstein, Valdijem Runkom, Ivanom Frankovićem i Gianvladom Klarićem, održao je jučer koordinaciju oko realizacije zajedničkih projekata za područje Labinštine.

Jedna od tema koordinacije bilo je raspisivanje Savjetodavnog referenduma o TE Plomin C na ugljen.

Gradonačelnik i načelnici zauzeli su zajednički stav da se građanima Labinštine mora omogućiti demokratsko izjašnjavanje stava o TE Plomin C i podržali raspisivanje Savjetodavnog referenduma. Prije raspisivanja referenduma planira se održavanje sjednica gradskog i općinskih vijeća o navedenoj temi i donošenje potrebnih odluka.

Podsjetimo, da je Skupština Istarske županije na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela zaključak kojim poziva Vladu da u Istri raspiše referendum o ovome projektu, međutim on nije prihvaćen.

Budući da je ovaj investicijski projekt od velikog interesa i smatra se prioritetom za državu u javnom sektoru iz području energetike, vrlo im je važno da se na takvim važnim projektima omogući demokratsko izjašnjavanje stava građana Labinštine. (A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter