Deložacija u Dugoj Uvali dogodit će se idućeg tjedna?


Za razliku od proteklih godina kada smo svjedočili naguravanju zaštitara i radnika u Dugoj Uvali radi sporenja oko toga tko ima pravo upravljanja hotelom Croatia i pratećih objekata - jučer se u tom turističkom kompleksu nije ništa bitno dogodilo, a očekivalo se mnogo.

Očekivanja su se temeljila na rokovima uručenja pravomoćne presude pulskog Županijskog suda pa je za jučerašnji dan utvrđeno da splitska tvrtka Fio&D mora iseliti iz nekretnina u vlasništvu zagrebačke Industrogradnje. Dragan Boljat, vlasnik splitske tvrtke nam je nekoliko dana ranije najavio da se neće iseliti već da će iskoristiti sva pravna sredstva da uspori pravomoćnu odluku suda. S druge strane niti je Općinski sud jučer pokrenuo policiju da deložira Boljata, a niti Industrogradnja svoje zaštitare da preuzmu hotel Croatia.

Boljat kaže kako očekuje da će narednih dana Industrogradnja zatražiti provedbu pravomoćne presude i od suda zatražiti njegovu deložaciju. No, predsjednik Nadzornog odbora Industrogradnje Josip Galinec, koje je jučer boravio u Puli, od HEP-a je preuzeo priključke električne energije u Dugoj Uvali te izjavio nam da u Croatiji nema gostiju. Boljat nam je u telefonskom razgovoru to demantirao. Veli da imaju 70-ak gostiju te da tijekom dana očekuju dolazak autobusa iz Poljske nakon čega će brojati 130 gostiju. (P. GREGOROVIĆ )

 VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter