Dani komunikacija u Rovinju od 30. ožujka do 2. travnja

S prošlogodišnjih Dana komunikacija (Arhiva)
S prošlogodišnjih Dana komunikacija (Arhiva)

Peto izdanje festivala Dani komunikacija održat će se od 30. ožujka do 2. travnja u hotelu Lone u Rovinju, a u sklopu ovogodišnjeg izdanja, koje je posvećeno integraciji oglašavanja i odnosa s javnošću, među ostalima će gostovati bivši SDP-ov politički konzultant Alex Braun te legenda oglašivačke industrije Chuck Porter.

Predsjednik Uprave Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) Davor Bruketa istaknuo je u utorak da su Dani komunikacija svakim novim izdanjem posvećeni sve većoj integraciji trendova i struka u sklopu industrije tržišnog komuniciranja, a nakon integracije onlinea i offlinea, novi iskorak predstavlja oglašavanje i integracija odnosa s javnošću s ostatkom komunikacijskog procesa.

"Jedna od najvažniji promjena, odnosno procesa koji se događaju više godina je integracija pojedinih specijalističkih usluga u marketingu, pa agencije pokušavaju organizirati ponudu za svoje oglašivače na jednome mjestu, nudeći im čitav raspon komunikacijskih servisa. Sve je postalo jedna cjelina i to će se jasno reflektirati na ovogodišnje Dane komunikacija, koji će umjesto dosad dva dana trajati dan duže, kako bi mogli pokriti čitav niz relevantnih tema iz odnosa s javnošću", naglasio je.

Direktorica festivala Dani komunikacija Dunja Ivana Ballon kazala je da ovogodišnje izdanje festivala nudi širok i bogat program te različite sadržaje svim sudionicima festivala. Najavila je da će u sklopu dijela programa posvećenog odnosima s javnošću, gostovati Alex Braun, "čarobnjak za kampanje" kako ga je proglasio Forbes i Konzultant godine po izboru Američke udruge političkih konzultanata. Radio je diljem svijeta, na više od 70 političkih kampanja, a klijenti su mu, između ostalih, bili i Hillary Clinton i Tony Blair. Taj stručnjak ostavio je trag i na hrvatskoj političkoj sceni tijekom suradnje sa SDP-om.

Predavanje će održati i Chuck Porter, legenda oglašivačke industrije i osnivač američke agencije Crispin Porter + Bogusky. Pod njegovim je vodstvom ta tvrtka proglašena Agencijom desetljeća, a on je zajedno s Marthom Stewart i Michaelom Dellom uvršten na listu 26 najfascinantnijih poduzetnika.

Uz brojne predavače i njihove primjere iz prakse, posjetitelji će moći sudjelovati u nizu radionica i natjecanjima, koja su ove godine unaprjeđena novim pravilnicima. Prijave na natjecanje za nagradu Effie, koja se dodjeljuje najučinkovitijim agencijama i oglašivačima, otvorene su do 20. veljače. Agencije svoje projekte na natjecanje za najbolje digitalne projekte - Mixx mogu prijaviti do 5. ožujka, dok će prijave za nacionalno kreativno natjecanje IdejaX biti otvorene do 10. ožujka. Nastavlja se i prošlogodišnja platforma Export stagea gdje će u fokus biti stavljen izvoz kreativnih usluga i domaće kreativnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter