Danas otvaranje Obrtničkog sajma Istre

S prošlih izdanja Obrtničkog sajma Istre (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlih izdanja Obrtničkog sajma Istre (D. ŠTIFANIĆ)

Danas, s početkom u 9.30 sati, na Karolini se svečano otvara 17. Obrtnički sajam Istre, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije, Istarske županije, Grada Pule, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a glavni sponzor sajma Istarska kreditna banka d. d. Umag. Ovogodišnji partner sajma je Obrtnička komora Šibensko kninske županije. Sajam bi, prema najavama, trebao otvoriti sam predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović i to uz nazočnost župana Valtera Flega, gradonačelnika Pule Borisa Miletića te Sanjina Halimovića, ministra razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH.

Na sajmu će se kroz četiri dana predstaviti ukupno 142 izlagača, od čega 62 iz Istarske županije, 77 iz ostalih dijelova Hrvatske i tri iz inozemstva. Od ukupnog broja izlagača, 78 je obrta, 28 poduzeća, dvije škole, devet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, 13 komora i udruženja, dvije udruge, jedna zadruga te devet inovatora. Ulaz na sajam i ove je godine besplatan.

Danas, te u petak i subotu sajam je otvoren od 9 do 20 sati, dok u nedjelju radi do 17 sati. Tijekom četiri sajmena dana posjetitelji će moći kupovati razne proizvode; od gastro-delicija preko tekstila i ukrasa do škura i ograda, i to po promocijskim, sajmenim cijenama, ali i besplatno kontrolirati vid, odslušati stručne radionice te promocije, a u subotu će se od 17 do 22 sati održati i manifestacija "Kupujmo u Puli - Pula Shopping". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter