Danas javno izlaganje o Katarini, sutra o Štinjanu

(Arhiva)
(Arhiva)

Danas će se, s početkom u 17 sati, u Gradskoj palači održati javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš za zahvat Nautičko-turističkog kompleksa Sveta Katarina i Monumenti. Izlaganju će biti nazočni predstavnici investitora tvrtke Kermas Istra d.o.o. iz Vodnjana i predstavnici izrađivača studije Geotehničkog fakulteta iz Zagreba, koji će zainteresiranima prikazati tehničko-tehnološke elemente projekta i mjere zaštite okoliša koje su definirane studijom.

Knjiga primjedbi

Javno izlaganje dio je javne rasprave koju je raspisao Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno planiranje Grada Pule. Započeo je 12. siječnja po odluci Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a trajat će sve do 11. veljače do kada će cjelovita studija i sažetak za javnost biti dostupni u gradskom odjelu svakog dana od 8 do 16 sati.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš za zahvat na Sv. Katarini i Monumentima mogu se upisati u knjige primjedbi koje će se nalaziti uz izložene studije ili dostaviti u pisanom obliku zaključno s 11. veljače na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, 52100 Pula, Flanatička 29. Sažetak Studije utjecaja na okoliš za zahvat Nautičko-turističkog kompleksa Sveta Katarina i Monumenti javnosti je dostupan i u prostorijama Mjesnog odbora Štinjan srijedom od 8.30 do 11.30 sati, te na ulaznom holu sjedišta Istarske županije radnim danom od 8 do 16 sati.

UPU Štinjan

Sutra će se, pak, u 18 sati u prostorima Zajednice Talijana Pula (Circolu) održati javno izlaganje o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja (UPU) Štinjan. Izlaganje je dio javne rasprave koju je raspisao Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule, a koja traje do 12. veljače. Zainteresirani mogu zatražiti uvid u prijedlog ovog UPU-a u prostorijama gradskog Odjela za prostorno uređenje na prvom katu zgrade na adresi Forum 2, svakog radnog dana od 9 do 15.30 sati, te u prostorijama Mjesnog odbora Štinjan u radno vrijeme MO-a, a javni uvid objavljen je i na web stranici Grada Pule www.pula.hr.

Primjedbe i prijedlozi na prijedlog UPU-a Štinjan za vrijeme trajanja javne rasprave mogu se upisati i u knjigu primjedbi koja će se nalaziti uz izložen prijedlog prostornog plana, te dati usmeno tijekom javnog izlaganja, odnosno uputiti u pismenom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2, i to zaključno s 12. veljače. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter