Damjanac, Šarić i Vrbat u utrci za šeficu SDP-a Istre

Ada Damjanac (M. MIJOŠEK)
Ada Damjanac (M. MIJOŠEK)

Nakon što su jučer održani pulski, u istarskom SDP-u u tijeku su pripreme za izbore na županijskoj razini. U podne je istekao je rok za prijavu kandidatura za upražnjeno predsjedničko mjesto županijskog SDP-a, a tko će preuzeti stranačko kormilo u Istri znat će se nakon izbora 21. studenog, dok bi se eventualni drugi krug održao tjedan dana kasnije, 28. studenog. Kandidate koji su podnijeli kandidature potvrdit će izborna komisija 14. studenog.

Kako nas je izvijestio predsjednik izbornog povjerenstva Mitar Gavočanov, svoju kandidaturu potvrdile su tri dame - Ada Damjanac, Maja Šarić i Tanja Vrbat - pa je sigurno da će na čelo istarskih SDP-ovaca stati žena.

- Tri su kandidatkinje podnijele prijedlog, dok se za funkcije dva potpredsjednika prijavilo 11 kandidata.

Uz tri kandidatkinje za predsjednicu, to su Danijel Ferić, Valter Gobo, Ivica Gržinić, Blagoje Hristov, Radomir Kovač, Dino Kozlevac, Serđo Popović i Davor Ravnić.

Za šest članova Predsjedništva županijskog SDP-a prijavilo se 37 kandidata, dok se za Županijski odbor prijavilo 65 kandidata od kojih će se izabrati 48 članova, izvijestio je Gavočanov. (G. ROJNIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.
 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter